Kuka on paras AC/DC-laulaja? Yhtyeen alkuperäissolistilla on asiasta selvä näkemys

3.4.2024 21:30

Alkuperäisellä AC/DC-solisti Dave Evansilla ei ole minkäänlaista vaikeutta valita yhtyeen historian parasta laulajaa.

Evans vaikutti bändin alkuaikojen kokoonpanossa Malcolm ja Angus Youngin, rumpali Colin Burgessin ja basisti Larry Van Kriedtin kanssa. Mies lauloi yhtyeen ensimmäisellä virallisella julkaisulla, Can I Sit Next to You -singlellä, sekä sen b-puolella Rockin’ in the Parlourilla.

Bon Scott astui Evansin saappaisiin syksyllä 1974 ja pysyi pestissä aina kuolemaansa saakka. Tämän jälkeen vakituisen laulajan hommia bändissä on paiskinut Brian Johnson.

Evans jutusteli José Luis Mata Sanchezin haastattelussa yhtyeen eri aikakausista ja laulajista.

”No, ensinnäkin Dave Evans on paras, tietenkin. Ja suurin osa faneistani on samaa mieltä”, Evans toteaa ja lisää, että fanit kutsuvat häntä ”maestroksi”.

Evansin mielestä laulajia ei kuitenkaan pitäisi liikoja vertailla keskenään.

”Jos olet AC/DC:n fani, sinun täytyy ottaa koko bändi sellaisenaan, koska sillä oli viisi perustajajäsentä ja minä olin heistä yksi”, Evans sanoo. ”Jos sinulla on jotain tiettyä laulajaa vastaan, et ole oikea AC/DC-fani. Jos olet vain Bon Scott -ajan tai Brian Johnsonin ajanjakson fani, fanitat vain osaa bändistä.”

Evans painottaa kaikkien yhtyeen entisten jäsenten näytelleen tärkeää osaa sen historiassa.

”Ilman heitä ei olisi AC/DC:tä”, laulaja sanoo.

Lopulta Evans summaa, että ilman häntä ei olisi Bon Scottin aikakautta ja ilman Scottia ei olisi Brian Johnsonin aikakautta.

Lisää luettavaa