”Kukas helvetti sinä olet?” – Dave Grohl muisteli tylyä ensikohtaamistaan Mark Laneganin kanssa

28.2.2022 07:53

Mark Laneganin kuolema on saanut useat muusikot muistelemaan edesmennyttä haastatteluissa ja sosiaalisessa mediassa. Myös Dave Grohl puhui asiasta The Independentin haastattelussa viime viikolla. Näillä kahdella olikin pitkä yhteinen historia, olihan Lanegan Grohlin tuttavapiirissä jo Nirvanan aikaan 1990-luvulla ja molemmat kuuluivat myös Queens of the Stone Agen jäsenistöön 2000-luvun alussa.

Mark Lanegan tunnettiin vakavana kaverina, ja Grohlin mukaan miesten ensikohtaaminen sujui juuri niin jöröissä tunnelmissa kuin sopii olettaa.

”Kun liityin Nirvanaan, asuin Kurtin kanssa pienessä yhteisessä kämpässä. Yhtenä viikonloppuna hän sanoi lähtevänsä Seattleen hengailemaan kaverinsa kanssa ja pyysi minua mukaan”, Grohl kertoo.

”Menimme hänen ystävänsä Dylanin luokse, ja kävimme kaikki yhdessä katsomassa keikkaa. Sen jälkeen sammuin sohvalle, ja kun heräsin seuraavana aamuna, Mark Lanegan istui tuolilla minua vastapäätä. Hänen ensimmäiset sanansa minulle olivat: ’Kukas helvetti sinä olet?'”

Kaiken kaikkiaan Grohl ylistää edesmennyttä muusikkotoveriaan estoitta. Laneganin tulkinnassa oli raakaa voimaa, Grohl tuumaa.

”Se oli niin todellista ja aitoa. Jos hän lauloi tuskasta, häntä oli helppo uskoa, ja jos hän lauloi rakkaudesta, sama juttu”, Grohl sanoo.

Mark Lanegan kuoli kotonaan Irlannissa 22. helmikuuta 57-vuotiaana. Kuolinsyytä ei ole kerrottu, mutta laulaja kärsi viimeisenä vuotenaan pahasta covid-19-tartunnasta.

Lisää luettavaa