Kukas nuori muusikonalku se siellä Mustanaamion kerhogalleriassa oikein komeilee? – ”Kyseessä oli käytännön pila”

Ismo Alangon kuva päätyi Mustanaamio-lehteen Cyde Hyttisen vastaiskuna.
5.7.2021 08:40

Soundin toimitusta lähestyttiin juttuvinkillä, jossa kerrottiin sosiaalisessa mediassa kiertävästä kuvasta, johon on skannattu sivu Mustanaamio-lehden numerosta 14/1977. Tällä sivulla on ”Mustiksen kuvanurkka”, johon Vaeltavan aaveen ystäviksi ja faneiksi tunnustautuvat lukijat saattoivat lähettää omia potrettejaan ja piirrustuksiaan. Kun kuvaa katselee hieman tarkemmin, löytyy sieltä myös erään joensuulaisen Ismo Alangon kuva. Kyllä, se sama Ismo Alanko, jonka tunnemme mittavalta musiikkiuraltaan.

Oliko Ismo siis nuorena kova Mustis-fani vai mistä on kysymys? Toimitus kysyi aiheesta Alangolta, joka avasi hieman tarkemmin, miten hänen kuvansa päätyi komistamaan kerhogalleriaa:

”Kyseessä oli käytännön pila. Olin muistaakseni lähettänyt ystäväni ja tuonaikaisen bändikaverini Cyde Hyttisen kuvan Aku Ankka -kerhoon, ja vastavetona Cyde lähetti kuvani Mustanaamio-kerhoon. Olin tuolloin kuusitoistavuotias ja luin lähinnä Kafkaa ja Vonnegutia. Kuva Mustanaamio-kerhossa oli siis todella nolo homma nuorelle muusikon- ja lauluntekijänalulle”, Alanko paljastaa.

”Luin toki Mustanaamiota lapsena, pidin sitä hyvinkin kiehtovana vaihtoehtona Teräsmiehelle.”

Mustanaamio-lehden bongauksesta ja kuvan skannauksesta vastaa muuten Moog Konttinen. Terveiset myös sinne suuntaan ja kiitokset mahtavasta löydöstä!

Mustiksen kuvanurkka Mustanaamio-lehdestä 14/1977. Kuvan skannasi Moog Konttinen (zoomaa kuvaa näpäyttämällä).

Lisää luettavaa