Kulttuuriala pisti hösseliksi – kun koronavirus vie keikat, apua löytyy uudesta livestream-palvelusta

16.3.2020 19:22

Nytpä tuli ilahduttava tiedote! Kun koronavirus on laittanut Suomen käytännössä kuukaudeksi kiinni, on muusikoilla, klubeilla ja tapahtumajärjestäjillä tietysti edessään kovat ajat. Tilannetta helpottamaan on nyt pikavauhtia pystytetty uusi verkkopalvelu Keikalla.fi, jonka avulla yritetään helpottaa esiintyjien ja järjestäjien tulonmenetyksiä.

Palvelun takana ovat Lippupiste, Rockway ja Muusikkojen liitto. Sivusto tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden jatkaa muuskoiden, stand up -koomikoiden ja teatteriesitysten tukemista. Yleisö saa verkkolähetyksenä viihdettä ja elämyksiä, ja alan työläiset voivat jatkaa ammattinsa harjoittamista ilman liveyleisöä. Kaikki voittavat, hyvä!

Jonna Tervomaa, Anssi Kela, Mira Luoti, Sami Saari, Osmo Ikonen ja Iiro Rantala ovat palvelun ensimmäisiä mukaan lähteneitä esiintyjiä. Ensimmäiset keikat julkaistaan tällä viikolla. Palvelun työnjako tapahtuu niin, että Lippupiste markkinoi ja myy liput tapahtumiin, Rockway järjestää teknisen tuotannon ja Muusikkojen liitto edustaa taiteilijoita. Teknisen tuotannon yhteistyökumppanit ovat NEP Finland ja Streamteam.

Lisää luettavaa