”Kun olen valmis, tapan itseni” – Keith Flintin vanha haastattelu on kylmäävää luettavaa

AOP

The Prodigyn edesmennyt Keith Flint hallitsee nyt kaikkea musiikkimediaa, kun yleisö yrittää ymmärtää, mikä ajoi artistin itsemurhaan. Nyt katseet ovat kääntyneet vuonna 2015 FHM-lehdessä julkaistuun haastatteluun, jossa Flint kertoi päihdeongelmistaan, kovasta lapsuudestaan sekä ajatuksiaan kuolemasta.

Prodigy-laulaja kertoo jutussa, että väkivaltaisen isän kanssa eläminen jätti häneen jälkiä loppuelämäksi. Kun Flint kasvatti nuorukaisena irokeesin, isä raahasi pojan välittömästi parturiin. Hänen päähänsä jätettiin vain Tintti-tyylinen hiustupsu eteen, mikä sai koulukiusaajat tietysti riemastumaan.

”Vuosia myöhemmin näin, miten Liam [Howlett] paransi välejään omaan isäänsä ja ajattelin, että ehken ole yrittänyt itse tarpeeksi”, Flint muisteli.

”Yritin siis uudelleen, ja isäni petti minut jälleen. Niinpä soitin hänelle ja sanoin: ’Sinä et näe minua enää ikinä. Et puhu minulle enää koskaan. Ja jos koskaan näen sinut, hakkaan sinut.’ Siitä hetkestä lähtien olin mies, ja olin vapaa.”

Mitä päihteisiin tulee, Flint kertoo ongelmiensa kärjistyneen erityisesti vuosituhannen vaihteen jälkeen.

”Se oli synkkää aikaa. Join paljon ja käytin liikaa kamaa”, Flint sanoo artikkelissa.

”Ongelma oli, että minulla oli paljon rahaa ja aikaa ja halusin vain säpinää. En tehnyt juuri mitään hyödyllistä, olin vain mulkku kaikille.”

Haastattelun alussa ja lopussa on joitain lainauksia, jotka kalskahtavat nyt todella kolkoilta. Alussa Flint kertoo, että hänen sisällään on alueita, joihin kukaan ei pääse.

”Olen tavallaan kuin hovinarrin ja mielisairaalapotilaan risteytys. Joskus kuvailen itseäni kuin suuren talon eteiseksi: luulet olevasi jo sisällä, mutta siellä onkin toinen ovi, jonka takana on todellinen minä”, Flint kertoo.

Lopussa muusikko mainitsee, että aikoo elää elämänsä täysillä ja mieluummin kuolla nuorena kuin istua höperönä vanhainkodissa.

”En pistä rahaa sivuun tulevaisuutta varten. Käytän kaiken nyt. Olen aina ajatellut niin, että kun olen valmis, tapan itseni”, Flint sanoo ja lisää heti perään:

”Vannon kuitenkin, etten ole itsetuhoinen. Tämä on ennemmin positiivinen asia. Heti kun alan paskoa sänkyyn, hyppään bussin eteen.”

Keith Flint kuoli kotonaan Englannissa 4. maaliskuuta.