Kunhan nyt ei vaan kävisi kirkhammetteja… – Tony Iommi kertoo puhelimensa olevan todellinen hevimusiikin aarreaitta

20.12.2021 21:47

Black Sabbath -kitaristi Tony Iommi on ollut viime aikoina aktiivinen. Mies julkaisi aiemmin uuden kappaleen markkinoidakseen nimikkohajustettaan, ja onpa riffimestari mukana myös vanhan toverinsa Ozzy Osbournen tulevalla albumilla.

Planet Rock kysyi Iommilta, onko hänen suunnitelmissaan tehdä vielä lisää uutta materiaalia, kun nyt kerran vauhtiin on päästy.

”Siihen on hyvä mahdollisuus”, Iommi sanoo. ”Nautin tämän tekemisestä. Minulla on todella paljon tavaraa, haluan vain alkaa parsimaan sitä kokoon. Minulla on puhelimessani neljä- tai viisisataa riffiä. Minun täytyy saada ne ulos. Kyse on toimeen tarttumisesta – siitä se on kiinni. On niin paljon juttuja joita minun täytyy tehdä… sillä pandemia teki sille stopin.”

”Olin selvittelemässä asioita ja ääniteknikkokin kävi paikan päällä käymässä asioita läpi kanssani”, Iommi jatkaa. ”Mutta sitten kun se [pandemia] tapahtui, etkä voinut ottaa enää ketään kämpille tai studioon, se pysäytti kaiken joksikin aikaa. Sitten aloinkin sekaantua muihin juttuihin. Olen nyt palaamassa sorvin ääreen. Minun täytyy palata töihin ja paneutua kunnolla näihin juttuihin.”

Haastattelija nostaa esiin Metallica-kitaristi Kirk Hammettin varoittavana esimerkkinä siitä mitä tapahtuu, kun musiikillisia ideoita säilöö puhelimessa ilman varmuuskopioita. Hammethan kertoi kadottaneensa biisi-ideoita täynnä olleen puhelimensa juuri ennen Hardwired… to Self-Destruct -albumin äänitysten alkua.

”Kuulin siitä”, Iommi sanoo. ”Sen täytyi olla kauheaa. Joku pöllii nyt puhelimeni.”

Lisää luettavaa