Tony Iommi palasi rockin pariin – tältä kuulostaa Black Sabbath -legendan tuore biisi

25.11.2021 21:01

Black Sabbath -kitaristi Tony Iommi on julkaissut ensimmäisen rockkappaleen sitten heavy metal -legendan jäähyväisalbumin.

Scent of Dark -niminen kappale juhlistaa Iommin juuri lanseerattua nimikkohajuvettä, joka on syntynyt yhteistyössä luksusluokan hajusteita valmistavan Xerjoffin kanssa.

Iommi kertoo tienneensä jo kättelyssä, kuinka jotkut Black Sabbath -fanit tulisivat reagoimaan muusikon tuoreimpaan aluevaltaukseen.

”He ajattelisivat, että olen tullut hulluksi”, mies naureskelee. ”Se on jotain sellaista, johon en olisi koskaan uskonut sekaantuvani. Mutta siinä on ollut mukavaa olla mukana.”

Iommi ystävystyi Xerjoffin perustaja Sergio Momon kanssa viime vuonna, hajustepomon pyydettyä kitaristia soittamaan hyväntekeväisyyskappaleella. Iommi ei pystynyt lopulta tuolloin osallistumaan projektiin, mutta Momo lähetti kaikesta huolimatta kitaristille hajusteita kiitokseksi harkinnasta. Iommin soittaessa ja kiittäessä lahjasta, Momo kysyi olisiko tämä kiinnostunut omasta hajuvedestä.

”Oho, se on mahtavaa”, Iommi sanoo. ”Minun tuli listata kaikki tuoksut joista pidän, ja hän kehitti hajuveden niiden perusteella.”

”Sergio rakastaa myös musiikkia ja soittaa kitaraa”, Iommi jatkaa. ”Hän kysyi, ’Miten olisi oma biisi hajusteelle?’ Ajattelimme, että olisi parasta tehdä instrumentaali sen sijaan, että mukana olisi laulaja ja kaikki siihen kuuluva säätö. Minulla oli idea ja soitin sen hänelle, hän piti siitä, ja sitten vain lisäsin uusia osia ja siitä tuli sellainen kuin tuli.”

Iommin ja Momon lisäksi Scent of Darkilla soittavat Jimmy Crutchley (basso), Ash Sheehan (rummut), Mike Exeter (koskettimet), Rebecca Rose (sello) ja Julianne Bourne (viulu).

Katso kappaleelle tehty video tästä:

Lisää luettavaa