Kunniaa konkareille – Hector, Kaija Koo ja Susanna Mälkki valittiin Suomen musiikin kunniagalleriaan

22.3.2023 15:00

Musiikkimuseo Fame tiedottaa viimeisimmistä lisäyksistä ylläpitämäänsä Suomen musiikin kunniagalleriaan. Mukaan vihitään tällä kertaa Hector, Kaija Koo ja kapellimestari Susanna Mälkki, ja asiallisia valintojahan nämä kaikki ehdottomasti ovat. Lisäksi edesmenneistä henkilöistä mukaan on valittu Erik Lindström (1922–2015), Toivo Kuula 1883–1918), Jaakko Salo (1930–2002), J. Alfred Tanner (1884–1927) ja Nils Aslak Valkeapää (1943–2001).

Valitut muusikot ovat samalla Musiikkimuseo Famen vuosittain vaihtuvan päänäyttelyn merkkihenkilöt, ja kukin heistä saa museoon oman osastonsa. Näyttelyssä on esillä tarinoita, videoita, kuvia ja esineistöä kunniagallerian tuoreiden jäsenten elämästä, tuotannosta ja urasta.

Suomen musiikin kunniagallerian uudet jäsenet valitsee komitea, jonka puheenjohtajana on toiminut ministeri Lauri Tarasti ja jäseninä muun muassa Suomen Kansallisooppera, Helsingin Musiikkitalo, Suomen Säveltäjät, Muusikkojen liitto, Gramex, Teosto, Suomen kansallismuseo, Helsingin kaupunginmuseo, Tampere-talo, Sibeliusmuseo ja Sulasol. 23. maaliskuuta avautuvan näyttelyn lisäksi Famessa avautuu tunnettuja muusikoita ja musiikintekijöitä käsittelevä Laulavat ikonit -valokuvanäyttely. Ville Maljan ottamissa valokuvissa nähdään esimerkiksi Ismo Alanko, Mariska, Eino Grön, Anna Eriksson ja Vilma Jää.

Suomen musiikin kunniagalleriaan on lisätty aikaisempina vuosina muun muassa Dingo, Pave Maijanen, Paula Koivuniemi, Erja Lyytinen, Danny, Värttinä, Junnu Vainio, Laila Kinnunen, Apocalyptica, Hurriganes, Nightwish, Juice Leskinen, Olavi Virta, Reino Helismaa ja tietysti Jean Sibelius. Kunniagalleriaa voi selailla tässä osoitteessa.

Lisää luettavaa