Kuullaanko Soundgardenin jäljelle jääneitä muusikoita vielä yhdessä? Asiaa kysyttiin kolmikolta haastattelussa

Soundgardenin tie päättyi viime vuonna laulaja Chris Cornellin itsemurhaan. Harvinaisen tyly päätös kunniakkaalle uralle, ja vielä kesken yhtyeen uuden nousun. Tragedian jälkeen Kim Thayil, Matt Cameron ja Ben Shepherd eivät olekaan juuri musisoineet yhdessä – mutta voisikö tähän tulla vielä muutos?

Asiaa kysyttiin Rolling Stonen haastattelussa. Vastaus kuuluu, että oletettavasti kyllä, mutta vielä ei ole aika. Toipuminen on yhä kesken.

”Annamme edelleen itsellemme aikaa ja tilaa käsitellä kaikkea. Haluaisimme kyllä yrittää jatkaa ja tehdä jotain, keksiä tavan duunata jotain yhdessä”, Cameron sanoo.

”Henkilökohtaisella tasolla emme ole vielä juuri viettäneet aikaa yhdessä, siis kolmistaan. Käymme vielä läpi toipumisprosessia. Sen jälkeen voimme alkaa miettiä seuraavaa siirtoa”, Shepherd jatkaa.

Voisiko tässä olla pohjaa jollekin Audioslaven tai Velvet Revolverin kaltaiselle superbändille, jossa usean kuuluisan yhtyeen muusikot yhdistäisivät voimansa? Siis että joku asiallinen, muissa bändeissä kunnostautunut laulaja pestattaisiin Soundgarden-kolmikon keulille? Vai menisikö Thayil–Cameron–Shepherd-kolmikko sittenkin Alice in Chainsin reittiä ja hakisi rinnalleen tuntemattomamman nimen? Jäämme odottamaan.