Kuuntele upeat kunnianosoitukset Dingolle – Tulossa tribuuttialbumi poikkeuksellisen kiinnostavalla artistijoukolla

Seksihullut ja Facebookissa! Ville Leinonen ja Jokainen aamu! Saijaa Saijaa ja Hullu Henri! Lasten Hautausmaa ja Mirah!
24.3.2017 11:00

Kesällä klassisella kokoonpanolla keikoille palaava Dingo saa mielenkiintoisen tribuuttialbumin toukokuussa. Svart Recordsin julkaisema pitkäsoitto kantaa otsikkoa Autiosaaren lautturi ja Dingo-tuotannon tulkitsijoina toimivat muun muassa Lasten Hautausmaa, Kuudes Silmä, Maailmanloppu, S.A. Hynninen, Kesä, Seksihullut ja Ville Leinonen.

Tribuutin taustalla häärii Lasten Hautausmaa -orkesterin primus motor Tuomo Mannonen.

Kumpi oli ensin: Dingon viimeisin comeback vai Autiosaaren lautturi?

– Levyä on kasattu melkein pari vuotta ja se taisi ehtiä painoonkin ennen Dingon paluuilmoitusta. Comeback tuli siis täytenä yllätyksenä, Mannonen vakuuttaa.

Miten muistat törmänneesi Dingoon joskus aikoinaan?

– Äänitin jostakin telkkarin musaohjelmasta Dingoa kasetille. Juontajana oli Lasse Norres, joka puhui biisien päälle. Sehän ärsytti.

Miten Autiosaaren lautturi sai alkunsa?

– Lasten Hautausmaan keikkasettiin ilmestyi Mirah-biisi, ja siitä riitti juttua Kuudennen Silmän Jere Lehmuksen kanssa. Mies ilmoitti, että tehdään seiskatuumainen splitti Mirah/Huumeita Japaniin. Ajatuksesta huudeltiin eteenpäin ja aina joku ilmoitti olevansa mukana. Kaikkiaan levylle tuli kymmenen artistia.

– Osa biiseistä edustaa tuntemattomampaa Dingon tuotantoa, kuten esimerkiksi Saijaa Saijaan Hullu Henri. Alkuperäinen biisihän löytyy Juhannustanssit-sinkun kakkospuolelta. Mukana on herkkää tunnelmointia, vaikkapa Ville Leinosen ja Pelkän Väliviivan ansiosta. Selvästi riehakkaampaa tulkintaa edustavat Seksihullut (Facebookissa) ja Maailmanloppu (Valkoiset tiikerit). Pitää myös erikseen mainita, että Sami Hynnisellä ja kumppaneilla on mielenkiintoinen lähestymiskulma Kerjäläisten valtakuntaan.

Mikä on kaikkien aikojen paras coverlevy tai -biisi?

– Pojat-yhtyeen Siipi lonksuu niin (The Ramonesin She Belongs To Me) tai Myrkky-käärmeen Hullujen kuningas (Social Distortionin King Of Fools).

Kerrotko hieman myös Lasten Hautausmaan suunnitelmista?

– Tehdään uutta levyä, joka ilmestyy loppusyksystä. Siinä sivussa keikkaillaan hiljakseen: pääsiäisenä on luvassa pieni kiertue ja helatorstain tienoilla on Autiosaaren lautturin julkaisutilaisuus Porissa.

Levyn julkaisua juhlitaan Porin Annantalolla 25.-26.5.2017 ja esiintymässä nähdään aikakin Kuudes Silmä, Maailmanloppu, Lasten Hautausmaa, Saijaa Saijaa, Pelkkä Väliviiva sekä Seksihullut.

KUUNTELE KAKSI NÄYTEBIISIÄ DINGO-TRIBUUTILTA:

Eri esittäjiä: Autiosaaren lautturi – Tribuutti Dingolle (julk. 19.5.)

A-puoli:
Kuudes Silmä: Huumeita Japaniin
S. A. Hynninen & Flaming Tapes Jon: Kerjäläisten valtakunta
Saijaa Saijaa: Hullu Henri Kesä: Kirjoitan
Pelkkä väliviiva: Valomerkki

B-puoli:
Maailmanloppu: Valkoiset tiikerit
Rainbowlicker: Levoton tuhkimo
Seksihullut: Facebookissa
Ville Leinonen: Jokainen aamu
Lasten hautausmaa: Mirah

Lisää luettavaa