Lahden Torvi juhlii tänä vuonna viisikymppisiä – marraskuussa saatellaan Jarttu eläkkeelle

Lahden maineikas Ravintola Torvi juhlii 50-vuotissyntymäpäiviään läpi vuoden 2016. Vuonna 1966 ovensa avannut Torvi juhlistaa puolta vuosisataa perinteisten keikkamenojen lisäksi Torvi-historiikin muodossa.

Tavallisten keikkailtojen lisäksi Torvessa järjestetään kaksi merkittävämpää tapahtumaa. Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Torven valtaa Kaupungin äänet -festivaali, ja varsinaisia syntymäpäiviä juhlitaan koko viikko lokakuun alussa.

Marraskuun lopussa vietetään puolestaan yli 35 vuotta talossa palvelleen Jarttu Mustosen eläkkeelleläksiäisiä. Siitä tulee haikea ilta! Suomesta tuskin löytyy bändiä, johon järkähtämätön Jarttu ei olisi tehnyt lähtemätöntä vaikutusta.

Juhlavuonna julkaistaan myös Torvi-historiikki, joka paketoi ravintolan vaiheet niin työntekijöiden, asiakkaiden kuin esiintyjienkin näkökulmasta. Teoksen työryhmään on saatu nykyisten ja vanhojen omistajien lisäksi toimittajat Tapani Ripatti, Markku Koski ja Janne Urpunen.

Historiikkia varten kaivataan myös yleisön muistoja, vanhoja kuvia sekä muuta rekvisiittaa. Yhteydenotot voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen historiikki (at) ravintolatorvi.fi tai kotisivujen palautelomakkeen kautta.