Lähes 20 vuotta tanssilavojen soitetuimpana kappaleena pysynyt Paratiisi sai haastajan, kertoo Teoston tuore tilastotieto

Behmin Hei rakas oli vuoden 2020 soitetuin kotimainen kappale.
2.7.2021 10:31

Teosto on julkistanut tilastonsa vuoden 2020 kuunnelluimmista ja soitetuimmista kappaleista. Vuoden soitetuin kotimainen kappale oli Elastisen ja Jenni Vartiaisen Epäröimättä hetkeekään, jota esitettiin kaikkiaan lähes 12 300 kertaa radiossa, tv:ssä ja keikoilla. Toiseksi soitetuin kotimainen kappale oli Behmin Hei rakas. Kaikkein eniten soittoja keräsi kuitenkin syksyllä 2022 Suomeen saapuvan The Weekndin Blinding Lights.

Ylen radiokanavien soitetuin kappale oli Anna Abreun Teipillä tai rakkaudella Behmin Hei rakas -kappaleen ollessa toiseksi soitetuin. Kaupallisilla kanavilla kolmen kärjen muodostivat Blinding Lights, Epäröimättä hetkeekään sekä Ava Maxin Kings And Queens. Spotifyn soitetuin kappale oli Williamin Penelope, Youtuben soitetuin puolestaan Arttu Wiskarin Tässäkö tää oli?.

Baddingin Paratiisi oli tanssilavojen soitetuin kappale lähes 20 vuotta putkeen, mutta parina viime vuonna se on saanut haastajan Tuure Kilpeläisestä. Paratiisi oli elävän musiikin saralla Teoston tilastoissa soitetuin kappale vuosina 2000-2018, mutta vuosina 2019 ja 2020 ykköspaikan on vienyt Kilpeläisen ja Rocka Merilahden Autiosaari.

Lue tilastoista tarkemmin täältä.

PÄIVITYS 5.7.2021: Korjattu Teoston alkuperäisessä tiedotteessa ollut virhe, jonka mukaan Behmin Hei rakas oli vuoden 2020 soitetuin kotimainen kappale. Virheellinen tieto johtui Teoston mukaan rekistereissä olleesta Epäröimättä hetkeekään -kappaleen kahdesta erilaisesta kirjoitusasusta. 

Lisää luettavaa