Lähteekö Dream Theater -kiipparistilta Alicia Keysin kappale kertakuuntelun perusteella? Jordan Rudess otti haasteen vastaan

9.10.2023 16:52

Drumeon Youtube-kanavalla pyörii suosittu sarja, jossa rumpalit saavat kuultavakseen rumpuraidoista riisuttuja kappaleita, joita nämä eivät ole koskaan aiemmin kuulleet ja jotka ovat kaukana soittajien omalta mukavuusalueelta, ja joutuvat sitten soittamaan biiseihin lennossa omat rumpuosuudet pelkän kertakuuntelun perusteella. Tähän tapaan esimerkiksi poprumpali Domino Santantonio on joutunut soittamaan Slipknotin metallirymistelyä, Red Hot Chili Peppersin Chad Smith on improvisoinut 30 Seconds to Marsia ja Michael Jacksonin rumpalina tunnettu Jonathan Moffett laitettiin soittamaan Linkin Parkia.

Mutta osataan sitä muuallakin kuin rumpalipiireissä: pianoihin ja koskettimiin erikoistunut Pianote-sivusto heitti vastaavan haasteen progemetallisuuruus Dream Theaterin kiipparisti Jordan Rudessille ja pyysi tätä soittamaan perässä Alicia Keysin Empire State of Mind -hitin (jota Rudess ei ole koskaan aiemmin kuullut) kertakuuntelun perusteella. Kuten arvata saattaa, ei täydellisen sävelkorvan omaavalla maestrolla mene sormi suuhun haasteen edessä – katso ja totea vaikka itse tuosta ylempää!

Lisää luettavaa