Lars Ulrich pysyy pessimistisenä keikkatoiminnan suhteen: Metallica varautuu pitkään hiljaiseloon

AOP

Koronavirusrintamalla kuultiin hiljattain vaihteeksi mukavampia uutisia, kun parikin lääkevalmistajaa ilmoitti olevansa loppusuoralla rokotteen valmistamisen kanssa. Tämä on herättänyt toiveita poikkeusolojen hellittämisestä ja normaaliin päiväjärjestykseen palaamisesta, mutta ainakaan Lars Ulrich ei usko, että musiikkialan tilanne helpottaisi vielä hyvään toviin.

Ulrich puhui aiheesta eilen CNBC:n keskustelutilaisuudessa.. Klubipuolella keikkatoiminta saattaa vilkastua vähän aiemmin, mutta suurten bändien areenakiertueita saadaan Ulrichin mukaan odottaa ainakin ensi syksyyn.

”Meidän täytyy valitettavasti hyväksyä, että 20 000 tai 50 000 ihmisen suurkonsertit ovat viimeinen asia, mitä saadaan toteutettua [koronapandemian jälkeen]”, Ulrich sanoi.

”Asian voi nähdä siinä mielessä hyvänä uutisena, että kun Metallica ja muut saman kokoluokan bändit soittavat jälleen stadionkiertueita, se on varma merkki siitä, että covid on ohi.”

Kunhan rokote saadaan markkinoille, livetoiminta palaa Ulrichin mukaan ”hitaasti” kohti normaalia. Tämä tarkoittaa, ettei keväällä tapahtune vielä paljoa mitään.

”Sanoisin, että kolmannella vuosineljänneksellä, siis ensi vuoden syksynä aikaisintaan. Sen varaan laskemme tällä hetkellä.”

No, toivottavasti rokote saadaan kiertoon pian, ettei ainakaan hirveästi sitä pidempään jouduttaisi odottamaan. Ja toivottavasti ensi vuonna saataisiin edes jonkinlainen festarikesä aikaiseksi.