Lauantaisoittolista: Sister Flo & Songs That Inspired Tragician’s Hat

16.8.2014 10:13

Soundi.fi:n lauantaisoittolistasarja, osa numero 32! Tänään soittolista nivoutuu toimintansa jo lopettaneen Sister Flon kymmenen vuoden takaisen ja syyskuussa kymmenvuotisjuhlapainoksena uudelleenjulkaistavan Tragician’s Hat -levyn ympärille. Soittolistalla liuta albumin teossa inspiraationa toimineita kappaleita ja soittolistatirehtöörinä yhtyeen laulaja Samae Koskinen.

Lauantaisoittolistasarjassa on kuultu tähän mennessä monenlaisia soittolistoja. Omat soittarinsa ovat tehneet muun muassa Jon Spencer Blues ExplosionNicole WillisOlavi UusivirtaIlkka MattilaKnipiYonaLauri ElorantaArto TuunelaIlari KiveläVille KelaKie von HertzenArtturi TairaTommy LindgrenLasse KurkiSuvi IsotaloTeemu Markkula sekä Jori Sjöroos.

Laita soittolista pyörimään ja lue Samae Koskisen kommentit soittolistan alta.

Lauantaisoittolista #32:

Sister Flo & Songs That Inspired Tragician’s Hat

”Vanhukselta kuulostamisen uhalla sanon, että elimme musiikin kuluttajina hyvin erilaista aikaa kymmenen vuotta sitten. Äänitteitä ostettiin levykaupoista ja vinkkejä uusien bändien löytämiseksi etsittiin ulkomaisista lehdistä kuten Mojo, Uncut ja Select. Asuimme basisti Mikko Salosen kanssa samassa asunnossa Riihimäellä, kuuntelimme taukoamatta musiikkia ja uuden löytämisen riemu oli päivittäistä. Kosketinsoittaja Janne Lastumäki kuunteli iskelmää, jazzia ja kokeellista musaa ja auttoi sen maailman perkaamisessa.

Tällä soittolistalla on paljon 1960-luvun lopun lauluja ja niiden koen olevan keskeisessä asemassa Sister Flon oman musiikin kehityksen kannalta. Tietty harmonisuus näytteli suurta osaa bändin touhussa. Selkeitä varkauksiakin tapahtui: yritimme pölliä The Wholta kitarariffin Feathersin loppuun ja The Byrdsin Draft Morning -biisin komppi lainattiin They’d Better Build A Dam To Field Islandiin.

Walesilaisbändit Super Furry Animals ja Gorky’s Zygotic Mynci olivat koko bändin suuria suosikkeja. Heidän levyillään saattoi tapahtua mitä tahansa. Jotenkin (silloin) modernin äänimaiseman ennakkoluuloton yhdistäminen klassiseen popsäveltämiseen kiehtoi ja pyrimme samaan.”


Kuten kesällä uutisoimme, indielevy-yhtiö Soliti julkaisee Sister Flon Tragician’s Hat -albumista (2004) juhlapainoksen (Soundin arvio levystä täällä). Kriitikoiden ylistämästä levystä julkaistaan syyskuun 12. päivänä kymmenvuotisjuhlaversio sekä rajoitettuna 500 kappaleen tupla-cd- ja 300 kappaleen vinyylipainoksina että digitaalisena versiona.

Cd-versiolla on mukana levyn remasteroitu versio sekä muun muassa Tragician’s Hat -studiosessioissa taltioituja harvinaisuuksiaPro Kites EP sekä viisi ennenjulkaisematonta kappaletta ja livetaltiointeja.

Lisää luettavaa