Laulaja-lauluntekijä Liisa Tavi, 67, on kuollut

Uransa Agit Prop -yhtyeessä aloittanut Tavi oli vuodesta 2008 valtion taiteilijaeläkkeellä.
11.7.2023 09:28

Laulaja ja lauluntekijä Liisa Tavi menehtyi viime viikonloppuna äkillisesti, uutisoi Karjalainen. Suru-uutisen on vahvistanut Tavin lähipiiriin kuuluva Jari Hytti. Tavi oli kuollessaan 67-vuotias.

Joensuun musiikkiopistossa opiskellut Tavi aloitti musiikkiuransa liittymällä Agit Prop -lauluyhtyeeseen Sinikka Sokan tilalle vuonna 1976. Kesällä 1979 julkaistu esikoissingle, Tavin ja Pekka Tegelmanin säveltämä ja Pelle Miljoonan sanoittama Lasta ei saa tukuttaa -kappale voitti Levyraadin ja samana vuonna julkaistu soolodebyytti Liisa Tavi pysyi loppuvuoden ajan Suomen albumilistan top viidessä.

Tavi julkaisi urallaan useita soololevyjä, joista viimeiseksi jäi vuoden 2002 Vaeltava sydän, joka koostui brasilialaisten laulujen suomennoksista. Vuonna 1994 julkaistu Ihmeiden aika -levy valittiin vuoden parhaiden levyjen joukkoon Helsingin Sanomien kulttuuritoimituksen toimesta. Pelle Miljoonan lisäksi muun muassa Hector, Tommy Tabermann, Anki Lindqvist ja Kari Peitsamo tekivät Taville tekstejä, mutta hän myös sanoitti ja sävelsi omaa tuotantoaan. Tavi osallistui myös Suomen euroviisukarsintoihin vuonna 1980 Pekka Tegelmanin säveltämällä ja Jukka-Pekka Takalan sanoittamalla Nopea talven valo -kappaleella. Karsinnat voitti Vesa-Matti Loirin Huilumies.

Tavi lopetti esiintymisen 2000-luvun alussa ja sai valtion taiteilijaeläkkeen keväällä 2008.

Lisää luettavaa