Laulu tuonpuoleiseen kadonneelle – ensinäytössä Nina Kaitarannan koskettava Uunilintu

Aavistuksen verran Scandinavian Music Groupilta kalskahtavaa musiikkia tekevä Nina Kaitaranta valmistautuu uuden Taite-ep:n julkaisuun. Ep:ltä esitellään yleisölle ennakkoon Uunilintu-single sekä biisiin tehty video, joka tulee nyt ensi-iltaan Soundin sivuilla. Katso yläpuolelta.

Singlekappale on aiheeltaan varsin koruton: surun ja kaipauksen sävyttämä laulu on osoitettu edesmenneelle läheiselle. Kaitaranta kertoo aiheesta tarkemmin tiedotteessa.

”Lähden usein tekemään biisiä teksti-ideasta käsin, mutta tällä kertaa halusin rikkoa maneerejani ja aloitin tavoistani poiketen sointukierrosta. Inspiroiduin Camin Burning House -biisistä ja leikittelin sointuvaihdosrytmeillä”, artisti kirjoittaa.

”Läpimurto tapahtui, kun kuulin koskettavan tarinan äkillisesti kuolleesta miehestä ja hänen leskestään. Uunilintu on laulu siitä, kuinka jälleensyntymään uskominen toisi lohtua kun rakas ihminen on lopullisesti poissa. Sanoitusta tehdessäni googletin sukupuuttoon kuolleita eläimiä, jotka on mainittu säkeistöissä. Kappale on mulle rakas ja yksi oman tuotantoni suosikeista.”

Uunilintu-musiikkivideon ohjasi Jussi Knuuttila. Kaitarannan verkkosivut löytyvät täältä ja Facebook-sivu täältä.