Lauri Ylösen single kuultavissa, livedebyytti 26.2.

The Rasmuksen maailmasta irtioton tehneen solisti Lauri Ylösen New World -sooloalbumin Heavy-ensisingle on kuultavissa täällä. New World ilmestyy 30.3.

– Soolohomma on taas palauttanut minut pikkubändiltä tuoksuviin kotikutoisiin ja tuoreisiin fiiliksiin. Olen itse suunnitellut levyn kansia, käsikirjoittanut videota, vääntänyt lavasteita ja vaikka mitä. Eikä kukaan ole neuvomassa. The Rasmuksen demobiisi saattoi saada levy-yhtiöstä kommentin, että tekstistä pitäisi ottaa pois sanapari sick family. Ahaa, miksi? Koska se ei ole hyvä juttu. No, nyt vedetäänkin sitten niin pirusti sick familya, siis kuvainnollisesti. En siis tarkoita mitään kosto- tai kiukuttelumeininkiä vaan ylipäänsä kaikkia tällaisia niin sanotusti kiellettyjä juttuja, joita ehti kasautua melkoinen määrä. Nyt ne pääsevät pihalle, Lauri kertoo Soundille.

– Minä olin kuitenkin se, joka kapinoi eniten sitä The Rasmuksen ympärillä häärivää koneistoa vastaan. Ainakin muistin ilmaista mielipiteeni ja kyseenalaistaa juttuja. Siellä oli välillä liian monta säätäjää tekemässä asioita yhtyeen puolesta. Että miksi jonkun tyypin pitää keksiä meille visuaalinen ilme, kun me voimme itsekin suunnitella koko jutun.

Lauri Ylösen ja hänen liveyhtyeensä lavadebyytti tapahtuu puolestaan Emma-gaalassa lauantaina 26. maaliskuuta.

– Livemeininkiin tulee vaikutteita ainakin Kraftwerkilta, Jean Michel Jarrelta ja Prodigylta. Sellaiset mustat silhuetit tykittävät keikan omista asemistaan ja poistuvat paikalta. Screenit ja laserit olisivat kanssa hienoja juttuja, vaikka pohjaideana onkin se, että lavahomman täytyy toimia yhtä hyvin niin Semifinalin kuin Ruisrockinkin lavalla, Ylönen hymyilee.

Lue koko haastattelu uusimmasta Soundista!

www.laurimusic.com