Legendaarisen Moog-syntetisaattorin keksijöihin lukeutunut Herb Deutsch on kuollut

13.12.2022 21:37

Moog-syntetisaattorin yhtenä kehittäjänä tunnettu Herb Deutsch on kuollut 90-vuotiaana. Asiasta uutisoi muiden muassa NME.

Keksijänä ja säveltäjänä kunnostautunut Deutsch kehitti instrumentin Bob Moogin kanssa 1960-luvulla. Bob Moog -säätiö vahvisti Deutschin menehtyneen 9. joulukuuta.

”Moogin perinnön kannalta ei ole ketään tärkeämpää kuin Herb. Hänen luovuutensa, uteliaisuutensa, älykkyytensä ja tapansa uhmata musiikillisia raja-aitoja innostivat Bob Moogia suunnittelemaan ensimmäisen Moog-syntetisaattorin Herbin korvaamattoman opastuksen ja työpanoksen avulla”, lausunnossa todetaan.

”Paitsi pitkäaikainen opettaja, elektronisen musiikin pioneeri ja loistava muusikko, Herb oli erityislaatuinen ihminen, jota kaikki hänet tavanneet kunnioittivat. Häntä tullaan ikävöimään suuresti, mutta Bob Moog -säätiö tulee aina pitämään hänen perintönsä elossa.”

Moogia pidetään ensimmäisenä kaupallisena syntetisaattorina. Deutsch vastasi ensimmäisestä varta vasten sille tehdystä, Jazz Images, a Worksong and Blues -nimisestä sävellyksestä.

Lisää luettavaa