Legendaarisen Spinal Tapin jatko-osan kuvausaikataulu on vahvistunut – Mukana nimekkäitä vierailijoita, paljastaa ohjaaja

Nupit käännetään yhteentoista vielä kerran.
28.11.2023 18:49

This Is Spinal Tap -elokuvan jatko-osasta on puhuttu jo jonkun aikaa, ja nyt projekti on virallisesti toteutumassa. Ohjaaja Rob Reiner, joka esittää elokuvassa dokumenttiohjaaja Martin “Marty” DiBergiä, sanoo kuvausten alkavan helmikuussa ja elokuvan olevan tyyliltään kuin Martin Scorsesen The Last Waltz -konserttielokuva. Alkuperäinen näyttelijäkolmikko Christopher Guest, Michael McKean ja Harry Shearer palaavat rooleihinsa Spinal Tap -yhtyeen jäseninä Nigel Tufnelina, David St Hubbinsina ja Derek Smallsina.

”Vuosia ja vuosia sanoimme [jatko-osapyynnöille] ei. Mutta sitten keksimme, miten hoidamme tämän oikein. Emme halua tehdä tätä pelkän tekemisen vuoksi vaan haluamme kunnioittaa alkuperäistä ja mennä tarinan kanssa vieläkin pidemmälle”, Reiner toteaa RHLSTP with Richard Herring -podcastissa ja paljastaa muun muassa Paul McCartneyn, Elton Johnin ja Garth Brooksin olevan myös mukana cameorooleissa.

Vuonna 1984 ilmestynyt ikoninen This Is Spinal Tap on sepitetty dokumentti eli mokumentti kuvitteellisesta brittiläisestä Spinal Tap -rockyhtyeestä, joka lähtee elokuvassa Amerikan-kiertueelle. Matkan varrella sattuu kommelluksia, joista moni pohjautuu tosielämään oikeille rockbändeille sattuneisiin mokiin. ”Spinal Tap -hetkestä”, eli kun jokin asia menee (yleensä koomisella tavalla) pieleen, onkin tullut käsite, jonka kaikki muusikot tunnistavat. Jatko-osa sijoittuu tähän päivään eli vuosikymmeniä ensimmäisen elokuvan tapahtumien jälkeen.

”He ovat soittaneet Albert Hallissa, Wembleyn stadionilla, joka puolella maailmaa. He eivät ole pitkään aikaan olleet yhdessä. Heidän managerinsa Ian Faith on menehtynyt – kuten häntä näytellyt Tony Hendra on oikeassa elämässä – ja hänen leskensä perii sopimuksen, jonka mukaan Spinal Tap on velkaa vielä yhden konsertin. Jos bändi ei soita keikkaa, heidät haastetaan oikeuteen. Heidät pakotetaan taas yhteen ja heidän täytyy vuosien vihanpidon jälkeen tulla toimeen ja selvitä keikasta”, Reiner kuvailee tulevan leffan ideaa.

”Minä esitän taas Marty DiBergiä. Bändi ei pitänyt siitä, miten heidät esitettiin ensimmäisessä elokuvassa ja heidän mielestään tein huonoa työtä. Tämä on minulle tilaisuus hyvittää asia. Olen heidän suuri faninsa ja minusta tuntui pahalta, etteivät he pitäneet ensimmäisestä leffasta. Kun kuulin heidän paluustaan, päätin dokumentoida tämän konsertin.”

Lisää luettavaa