Vieläkö nupit kääntyvät yhteentoista? Legendaarinen rock-mokumentti saamassa jatko-osan

Embassy Pictures / Courtesy Everett Collection / All Over Press

Englannin kovaäänisin bändi tekee paluun valkokankaille.

Vuonna 1984 ilmestynyt ikoninen This is Spinal Tap -elokuva on saamassa jatkoa, uutisoi Deadline. Jatko-osaa ovat työstämässä alkuperäisen elokuvan ohjaaja Rob Reiner sekä pääosaesittäjät Michael McKean, Harry Shearer ja Christopher Guest.

Alkuperäinen This is Spinal Tap -elokuva on ”dokumentti” kuvitteellisesta heavy metal -bändi Spinal Tapista, jonka ytimen muodostavat laulaja-kitaristi David St. Hubbins (McKean), soolokitaristi Nigel Tufnel (Guest) ja basisti Derek Smalls (Shearer). Reiner näytteli elokuvassa ohjaaja Marty DiBergiä, joka seurasi yhtyeen edesottamuksia näiden lähtiessä Amerikan-kiertueelle. Elokuva parodioi monia rock-maailman kliseitä ja monet sen tempaukset ovat saaneet inspiraationsa tositapahtumista.

”Lähes päivittäin meiltä on kysytty, miksette tee toista elokuvaa ja vuosien ajan olemme kieltäytyneet. Halusimme saada siihen oikean idean. Emme halunneet tehdä sitä vain tekemisen ilosta. Haluamme kunnioittaa ensimmäistä osaa ja viedä tarinaa entisestään eteenpäin”, Reiner kommentoi Deadlinelle ja avaa hieman tulevan elokuvan juonta:

”He ovat esiintyneet Albert Hallissa, Wembleyllä, ympäri Eurooppaa. Viime aikoina he eivät ole juuri viettäneet aikaa yhdessä ja siitä tuli meidän lähtökohta. Ajatuksena on, että heidän managerinsa Ian Faith on nukkunut pois – häntä näytellyt Tony Hendrahan menehtyi tosielämässä. Ianin leski perii sopimuksen, jonka mukaan Spinal Tap on vielä yhden konsertin velkaa ja hän haastaa heidät oikeuteen, jos eivät soita sitä. Kaikkien näiden vuosien ja kaunojen jälkeen heidät heitetään taas yhteen ja pakotetaan tulemaan toimeen keskenään ja soittamaan tämän konsertin.”

This is Spinal Tap on klassikko, joka arkistoitiin vuonna 2002 Yhdysvaltain kansalliskirjaston kansalliseen elokuvarekisteriin, jonne säilötään ”kulttuurillisesti, historiallisesti tai esteettisesti merkittäviä” teoksia. Elokuvan myötä Spinal Tapista tuli myös oikea bändi, joka on julkaissut levyjä ja keikkaillut säännöllisen epäsäännöllisesti. McKean, Guest ja Shearer esiintyivät roolihahmoinaan muun muassa Freddie Mercuryn muistokonsertissa sekä Live Earth -tapahtumassa vuonna 2007.

Deadlinen mukaan jatko-osa julkaistaan 19. maaliskuuta 2024, sopivasti alkuperäisen elokuvan 40. juhlavuoden kunniaksi.