Lehti: Netflix työstämässä dokumenttisarjaa surullisenkuuluisasta Woodstock-festivaalista

AOP

Vuoden 1999 Woodstock oli kaukana rauhasta ja rakkaudesta.

Suoratoistojätti Netflix on tuottamassa dokumenttisarjaa vuoden 1999 surullisenkuuluisasta Woodstock-festivaalista. Asiasta kertoo Deadline. Deadlinen lähteiden mukaan sarjassa syvennytään siihen kulttuuriin ja niihin tahoihin, jotka järjestivät Woodstockin 30-vuotisjuhlatapahtuman ja käydään tarkkaan läpi, miksi kyseinen rauhan ja rakkauden juhla päättyi kaaokseen. Mukana on paljon ennen julkaisematonta videomateriaalia arkistojen kätköistä sekä niin lavan takana, lavalla kuin yleisössä olleiden henkilöiden haastatteluja.

Woodstock ’99 juhlittiin korventavassa helteessä New Yorkin Romessa 22.-25. heinäkuuta 1999 ja se keräsi yhteen yli 400 000 katsojaa. Festivaali oli maailmanlaajuinen mediatapahtuma ja sen konsertteja esitettiin myös Suomessa. Festivaalin mittavaan esiintyjäkaartiin lukeutuivat muun muassa Metallica, Korn, Limp Bizkit, Red Hot Chili Peppers, Alanis Morissette, George Clinton, The Offspring, Insane Clown Posse, Jamiroquai, James Brown, Sheryl Crow, Counting Crows, Rage Against The Machine, Muse ja Megadeth.

Festivaalikansa kuitenkin työllisti järjestyksenvalvojia ja poliiseja jo heti ensimmäisinä päivinä ja alueella tapahtui useita väkivaltaisuuksia ja raiskauksia. Lisäksi moni kärsi nestehukasta paahtavassa auringonpaisteessa ja bajamajat tulvivat yli äyräidensä. Limp Bizkitin konsertin aikana yleisö repi lavarakennelmia hajalle ja lopulta festivaalin aivan loppumetreillä Red Hot Chili Peppersin esiintymisen aikana sytytettiin useita kokkoja, jotka riistäytyivät käsistä. Paikalle tarvittiin lopulta mellakkapoliiseja ja sotilaita rauhoittamaan tilannetta. Useita loukkaantui ja myös lukuisia pidätyksiä tehtiin.