Lemmy Kilmisterin sanat tekivät melkoisen vaikutuksen Dave Grohliin herrojen ensitaapamisella – ”Se sai minut rakastamaan häntä entistäkin enemmän”

Dave Grohlin tarina on jälleen yksi osoitus siitä, että Lemmy oli kertakaikkisen hieno mies.

Foo Fighters -jehu Dave Grohl muisteli ensitapaamistaan Motörhead-ikoni Lemmy Kilmisterin kanssa äskettäisessä Lars Ulrichin isännöimässä It’s Electric! -radioshow’ssa. Grohl kertoo tapaamisen tapahtuneen nelisen vuotta entisen yhtyetoverinsa Kurt Cobainin itsemurhan jälkeen.

”En ollut koskaan tavannut häntä tai mitään, kunnes sitten vuoden 1998 lopulla olin kavereideni kanssa strippiklubilla ja näin Lemmyn pelaamassa videopokeria”, Grohl kertaa. ”Hän olisi aivan yhtä hyvin voinut olla Elvis. Ajattelin vain, että ’Herranjestas sentään, se on Lemmy — onko tämä tottakaan’, ja kun menin sitten käymään vessassa, tuumin että minun täytyisi käydä osoittamassa kunnioitukseni miehelle. Hänhän on sankari. Hän on legenda, tiedäthän.”

”Niinpä menin lopulta hänen luokseen ja sanoin: ’Hei, haluan vain sanoa että musiikkisi mullisti elämäni. Olen kuunnellut sitä lapsesta asti.’ Hän katsoi minua ja murahti. En ajatellut että hän tunnistaisi minua. Sitten hän katsoi minua ja sanoi: ’Olen pahoillani siitä, mitä ystävällesi Kurtille tapahtui.’ Se oli jotakuinkin ensimmäinen asia jonka hän ikinä sanoi minulle ja olin ihan että, olipa hienosti sanottu. Kuinka ystävällisesti sanottu tuntemattomalle ihmiselle. Kävelin pois ajatellen, että herranjestas, hänellä on vielä sydänkin? Hänhän on rankka revolverisankari. Se sai minut rakastamaan häntä entistäkin enemmän. Se oli todella jalomielinen ja välittävä juttu sanoa jollekin, jolle hänen ei olisi tarvinnut moista sanoa.”

Haastatteluosuuden litteroinnista vastasi Metal Injection.