Dave Grohl huolehtii 8-vuotiaan tyttärensä musiikkimausta – Foo Fighters -pomo kertoo, kuinka päätyi ostamaan tälle AC/DC:tä Lana Del Reyn sijaan

Dave Grohl yrittää levittää rock 'n' rollin ilosanomaa nuorison keskuudessa, omasta huushollistaan alkaen.

Foo Fighters -nokkamies Dave Grohl kertoo tuoreessa Rolling Stonen haastattelussa hauskan tarinan siitä, missä merkeissä miehen hiljattainen levynhakureissu Lana Del Rey -fanien täyttämässä musiikkikaupassa oikein sujuikaan. Grohl oli näet hakemassa losangelesilaisesta Amoeba Records -levykaupasta tyttärelleen Imagine Dragons -albumia, kun hän päätti hankkia tälle myös bonuksena hieman AC/DC:n säveltaidetta, sillä kuten mies asian lehdelle ilmaisee: ”Et voi koskaan mennä vikaan Highway to Hellillä.”

Kauppa oli kuitenkin ääriään myöten täynnä teini-ikäisiä Del Rey -faneja, sillä laulajattaren oli määrä esiintyä liikkeessä hetkenä minä hyvänsä. Vaikka nuorempi polvi ei miestä tunnistanutkaan, jutun mukaan yksi Del Rey -faneista otti yleisön joukossa harhailleen rumpalin tiukkaan puhutteluun. Consequence of Sound lainaa juttua seuraavasti:

”Kaupan ollessa täynnä teini-ikäisiä Lana Del Rey -faneja, Grohl on vain yksi pitkätukkainen keski-ikäinen mies heidän tiellään. Miehen luoviessa itsensä läpi ihmismassojen, eräs nuori nainen näyttää erityisen ärsyyntyneeltä. ’Onko kauppa vielä auki?’ hän kysyy Grohlilta. ’Meille kerrottiin että se suljettaisiin seuraavan tunnin ajaksi.’

Grohl näyttää katuvalta. ’Olen vain ostamassa tyttärelleni Imagine Dragons -albumia’, hän vastaa. Tyttö rypistää kulmakarvojaan. ’ Sinun pitäisi ostaa hänelle Lanan levy’, hän sanoo. Grohl hymyilee ja näyttää lp:tään. ’Ostin hänelle AC/DC:tä?'”

Että näin. Foo Fightersin Concrete and Gold ilmestyy 15. päivä kuluvaa kuuta.