Lemmy oli historian paras rokkari ”natsitaipumuksista” huolimatta, kirjoitti eräs twiittaaja – Motörhead-kitaristi reagoi kommenttiin

Myös The Stray Catsin Slim Jim Phantom puolusti Lemmy Kilmisteriä väitteeltä.
6.6.2022 14:31

Vuonna 2015 menehtynyt Motörhead-nokkamies Lemmy Kilmister tunnettiin paitsi ikonisena rokkarina, myös intohimoisena historian ystävänä, joka harrasti sotaesineiden keräilyä. Lemmyllä oli muun muassa suuri kokoelma natsi-Saksan armeijan varusteita kuten veitsiä ja univormuja. Tämän keräilyharrastuksen vuoksi Lemmyä syytettiin monesti myös natsisympatisoijaksi, vaikka Lemmy teki hyvin selväksi vihaavansa natseja ja että hänen kropassaan ”ei ole ainoatakaan rasistista luuta”.

”Aikojen alusta lähtien pahiksilla on aina ollut komeimmat univormut. Napoleon, Amerikan konfederaatio, natsit. Kaikilla oli tyylikkäät univormut. He olivat aikansa rokkitähtiä. Minkäs teet? Ne vain näyttävät hyvältä. Älä sano minua natsiksi vain koska minulla on niitä pukuja. Minulla oli ensimmäinen musta tyttöystävä vuonna 1967 ja sen jälkeen on ollut monia muitakin. En vain ymmärrä rasismia – minulle se ei ole koskaan ollut vaihtoehto”, Lemmy totesi muinoin New York Wasten haastattelussa.

Motörheadin Another Perfect Day -albumin julkaisusta tuli 4. kesäkuuta kuluneeksi 39 vuotta ja aiheesta nähtiin sosiaalisessa mediassa monia julkaisuja. Blabbermouth nosti esiin, miten Twitterissä eräs venezuelalainen käyttäjä Luis Alfredo Villamizar López kommentoi yhtä tällaista julkaisua esittäen samalla natsisyytöksiä edesmennyttä Kilmisteriä kohtaan.

”Vaikka [Lemmyllä] oli natsitaipumuksia, hän oli minusta aina historian paras rokkari. Tietenkin heti [Jimi] Hendrixin jälkeen”, López kirjoitti.

López sai luonnollisesti lukuisilta Motörhead-faneilta nopeasti vastakommentteja, joissa nämä ”natsitaipumukset” kuitattiin pötypuheeksi. Pian paikalle saapui myös Phil Campbell, Motörheadin pitkäaikaisin kitaristi, joka puolusti edesmennyttä bänditoveriaan kuitaten Lópezin kommenttiin tyhjentävästi:

”Ihan vain tiedoksesi, Lemmyllä ei ollut mitään natsitaipumuksia. Hän oli historioitsija”, Campbell toteaa.

Campbellin tueksi riensi lisäksi The Stray Cats -yhtyeen Slim Jim Phanton, joka oli Lemmyn läheinen ystävä.

”Phil Campbell on sataprosenttisen oikeassa ja tulen aina liputtamaan tämän tosiasian puolesta”, Slim Jim toteaa, johon Campbell puolestaan vastasi: ”Kiitos Jim, meidän luulisi tietävän.”

Mutta López ei joko tiedä, kenen kanssa oikein vääntää kättä asiasta tai sitten tämä heittää tarkoituksella bensaa liekkeihin vastatessaan Campbellille: ”Katso Netflix-dokumentti Lemmy. Surullista, mutta totta”, viitaten vuonna 2010 valmistuneeseen dokumenttielokuvaan. Jossa Campbell on itsekin mukana. Sillä lailla, López!

Lisää luettavaa