”Lemmyn piekseminen olisi kuin hakkaisi isoisänsä” – Motörheadin ja W.A.S.P.:n ysärikiertue ei päättynyt mukavissa merkeissä

15.9.2019 22:17

W.A.S.P. ja Motörhead tekivät vuonna 1997 yhteiskiertueen, joka päättyi orkesterien johtohahmojen nyrkkirysyyn. Metal Injection muistelee pahamaineista retkeä, jonka oli alunperin tarkoitus kestää viisi viikkoa. W.A.S.P. promotoi tuolloin tuoretta Kill. Fuck. Die. -albumiaan, Motörheadin keikkaillessa Overnight Sensationin merkeissä. Rundi alkoi Euroopasta, ennen kuin siirtyi – W.A.S.P.-kitaristi Chris Holmesin telottua polvensa Lontoossa – hieman suunniteltua myöhemmin Yhdysvaltoihin. Siellä rundi saavutti lopulta ennenaikaisen päätepisteensä.

”Lähdimme rundille. Sen oli tarkoitus olla tasa-arvoinen kiertue, mutta hän [Blackie] päätyi soittamaan viimeisenä, koska hän sotki paikat niin pahasti”, Lemmy muisteli vuonna 2006. ”Hän tappoi feikkisian feikkimiekalla, avasi tyynyjä ja levitti häyhenet pitkin lavaa, joten kun hän oli lopettanut, siellä ei ollut enää tarpeeksi tilaa edes kusta, enkä todellakaan aikonut soittaa siellä. Niinpä hän päätti keikat joka ilta. Hän oli… en tiedä mikä Blackieta vaivaa. Olen tuntenut hänet 20 vuotta ja ensimmäiset viisi niistä hän käveli suoraan ohitsemme lavalle — ei morjenstuksia tai mitään. Hänen vanha selluliittiperseensä roikkuu vain nahkahousuista ja hänellä on ohjaustangolla varustettu mikkiteline — täydellinen Blackie Lawless treeni.”

Kiertueella yhtyeet jakoivat yhden ja saman pukuhuoneen, joka oli omiaan kiristämään tunnelmia entisestään. Lemmyn mukaan viimeinen niitti oli, kun Motörhead löysi puhtaat vaatteensa käytävältä lukitun pukuhuoneen ulkopuolelta. Motörhead jättäytyi pois kiertueelta virallisesti ennen Vancouverin-keikkaa, kun Lemmyn ja Blackien välit kuumenivat sen verran pahasti, että miekkoset ajautuivat käsirysyyn. Molemmat yhtyeet julkaisivat tilanteesta lopulta melkoisesti toisistaan poikkeavat lehdistötiedotteet.

”Motörheadin tyypit ovat amatöörejä, jotka eivät vielä 20 vuoden jälkeenkään osaa suunnitella kiertuetta ammattimaisesti ja keksivät tekosyitä, jotta välttyisivät antamasta metallifaneille lupaamansa show’ta”, W.A.S.P.:n tiedotteessa kirjoitetaan. ”Fanithan tässä häviävät ja olemme siitä pahoillamme. Emme koskaan enää ota Motörheadia keikoillemme.”

Blackie Lawless itse heitti löylyä jälkeenpäin kiukaalle vähän isommallakin kädellä. ”Lemmyn piekseminen olisi kuin hakkaisi isoisänsä. Jälkeenpäin olen iloinen, että hän tajusi paeta”, mies pauhasi. ”Olen sitä koulukuntaa, jonka mielestä maassa makaavaa ei pidä potkia, ja hän todellakin on maissa.”

Vuonna 2012 Blackie kertoi tehneensä sovinnon Lemmyn kanssa pian yhteiskiertueen päätymisen jälkeen.

Lisää luettavaa