Les Claypool haki kerran Metallican basistiksi – Lars Ulrichilta naseva kommentti koesoitossa

16.1.2024 07:00

Lukuisista musiikkikirjoistaan tunnettu toimittaja Joel McIver kertoo Bass Playerin haastattelussa sellaisesta mielenkiintoisesta vaiheesta raskaan rockin historiassa, kun Primuksen armoitettu bassosankari Les Claypool haki 1980-luvulla Metallican jäseneksi. Cliff Burtonin kuoleman myötä auenneen paikan sai tietysti lopulta Jason Newsted, mutta tämä ei ilmeisesti Claypoolia haittaa – kaverilla taisi olla koesoittotilaisuudessa vähän pilke silmäkulmassa.

”En muista, mitä biisejä soitimme, mutta en sopinut joukkoon, se oli päivänselvää”, Claypool muisteli tilannetta myöhemmin.

”Muistaakseni Lars sanoi: ’Et taida olla oikein tottunut tämäntyyliseen musiikkiin, vai kuinka?’ Vastasin heti, että jumalauta, soitetaanpa täällä kovaa! Sitten kysyin heiltä vitsinä, haluaisivatko he jamitella vähän Isley Brothersia. Heidän mielestään se ei ollut kovin hauskaa.”

Claypool päätyi koesoittoon vanhan koulukaverinsa Kirk Hammettin kutsumana. Myöhemmin James Hetfield sanoi Behind the Music -dokumentissa, että Claypool oli hänen mielestään ”liian hyvä” Metallicaan. Basisti itse tuumaa, että ihan henkilökemioista ja musiikkitottumuksista siinä oli kysymys.

”En vain sopinut joukkoon. Minulla oli vaalea irokeesi, löysät skeittailuhousut ja keskenään eriväriset kengät, ja nyt puhutaan siitä ajasta, kun Metallican tyypeillä oli pitkät hiukset ja tiukat housut”, Claypool sanoi myöhemmin Kerrang-lehden haastattelussa.

”Juttelin Jamesin kanssa taannoin, ja kun hän oli sanonut sen kommenttinsa dokkarissa, niin totesin hänelle, että hän puhui silkkää pötyä ja ettei hän halunnut minua bändiin, koska piti minua ihan friikkinä. Hän vain nauroi, koska se oli totuus. En minä olisi sopinut siihen hommaan. Eivät he ole hölmöjä.”

Lisää luettavaa