Liisa Akimofilta uusi albumi – ”#lesbohuora-paidat revitään käsistä”, artisti kertoo ilahtuneena

17.1.2024 14:39

Tänään 17. tammikuuta on sellainen päivä, että maailmaan saatiin uusi Lisa Akimofin albumi. Tämä onkin artistin ensimmäinen levy 27 vuoteen, eli varsin mittava julkaisutauko saatiin katkaistua. Hyvä homma!

Kaikenlaista uutta tulossa on yhdentoista kappaleen kokonaisuus, jonka myötä 1980-luvun alussa Tavaramarkkinoissa uransa aloittanut laulaja-lauluntekijä tekee määrätietoisesti paluuta musiikkirintamalle. “Aion ryhtyä vanhojen ihmisten punk-idoliksi”, Akimof kertoo tiedotteessa.

Uuden albumin on tuottanut Amurista ja Rock Siltanen Groupista tunnettu Mikko Siltanen, joka kokosi levyn musikantit omista verkostoistaan. Kitaristi Pekka Tuomi (Litku Klemetti) myös miksasi ja masteroi kappaleet, Antti Vuorenmaa (Lyyti, Tiisu) soitti kosketinsoittimia ja Sebastian Krühn (Laura Moisio, Samanna) vastasi rummuista ja perkussioista. Taustalauluja lauloi pääasiassa Kielo Kärkkäinen, mutta myös Niko-Pekka Ahola ja Jukka Nousiainen ovat mukana. Lisäksi albumilla musisoivat saksofonistit Sami Sippola ja Tenho Mattila, kosketinsoittaja Anna Pesonen, patarumpalisti Janne Tuomi, kontrabasisti Ville Rauhala ja sellisti Juho Kanervo.

Albumin lyriikoissa revitellään välillä reteästi. “Ymmärrän hyvin, että esimerkiksi #lesbohuora ei tule milloinkaan soimaan missään radiossa, mutta tietyt porukat haluavat kovasti vetää sitä karaokessa”, Akimof kertoo. ”Tästä kappaleesta saattaa muodostua jonkinlainen voimabiisi jatkuvaa huorittelua kokeville, sillä keikoilla #lesbohuora-paidat revitään käsistä.”

Kaikenlaista uutta tulossa on äänitetty Tampereella Sirhill-studiolla Manu Liiran avustuksella. Julkaisija on Akimofin oma yhtiö Huopalahden huvitus.

“Ihanaa, kun ei tarvitse ottaa mitään taloudellisia paineita levymyynnistä tai radiosoitoista. Tämän levyn tekeminen on ollut todella hauskaa! Minulla on oikein anarkistinen moodi päällä. Periaatteessahan naisten pitäisi muuttua näkymättömiksi noin 45-vuotiaana. Pyrkimykseni on murtaa tuo hegemonistinen diskurssi tämän albumin myötä ja keikka keikalta”, Akimof kertoo.

Akimof nähdään uuden albumin myötä myös esiintymislavoilla. Tulevat keikat on listattu alle. Edelleen alempana löytyy uuden levyn kappaleluettelo.
7.2. Love is Punk, Helsinki
24.2. Vuotalo, Helsinki
2.3. Torvi, Lahti
8.3. YO-talo, Tampere
27.3. G-Livelab, Tampere
6.4. Suisto, Hämeenlinna
11.4. Sointula, Joensuu
12.4. Teatteriravintola Ilo, Mikkeli
26.4. Utopia, Turku
27.4. Korjaamon vintti, Helsinki
8.5. Lutakko, Jyväskylä

Kaikenlaista uutta tulossa

1. Kaikenlaista uutta tulossa
2. Sekopää
3. Talvi lähenee
4. Ajatus tulee, ajatus menee
5. Meksikolainen
6. Esim. matalapaine
7. Keskellä yötä ei pitäis
8. Tavallinen takaisku
9. Haagaan!
10. Tramppa
11. #lesbohuora

Lisää luettavaa