Limp Bizkit -kitaristi muistelee, kuinka jätti yhtyeen ja menetti rahansa – ”Tunkekaa rahat perseeseenne, olen mieluummin köyhä!”

29.11.2020 23:36

Limp Bizkit -kitaristi Wes Borland on muistellut menneitä Let There Be Talk -podcastin haastattelussa.

Mies jätti pomppumetal-suuruuden ensimmäisen kerran vuonna 2001. Syyksi kitaristi kertoo, ettei vain enää yksinkertaisesti kestänyt julkisuutta, rahaa ja kaikkea niiden mukanaan tuomia paineita ja tilanteita.

”En voinut alistaa itseäni enää sellaiselle hulluudelle”, mies sanoo.

Haastattelija kysyy, että parhaimmillaan taidettiin puhua suurista rahasummista.

”Kyllä, aivan naurettavista rahasummista”, Borland sanoo. ”Kaikki rahani investoitiin aggressiivisesti osakemarkkinoille – korkean riskin sijoituksiin. Noihin aikoihin – ja tämä on yksi merkki kehityskaaren päätöksestä – olin juuri sellainen kuin sanoit, kun olet keskellä sitä kaikkea, ajattelet ettei se lopu koskaan!”

”Ihmiset ruokkivat jatkuvasti egoasi, ’Te olette paras juttu ikinä, tämä ei lopu koskaan’, pelkkää posia”, mies jatkaa. ”Hybris on huikea, ja sitten päihität poikabändejä TRL:llä – tunsimme olevamme jumalia! Niinpä olin, että ’Juu, sijoittakaa vain kaikki! Jos häviämme kaiken, mitä väliä? Rahaa tulee kyllä lisää!”

Menettikö hän sitten lopulta kaiken?

”Aivan kaiken”, Borland vahvistaa. ”9.11. tapahtui ja menetin reilusti yli miljoona dollaria osakemarkkinoilla. Ne vain hävisivät. Hulluinta oli se, että olin vain ’Mitä väliä.’ Mutta minulla ei ollut mitään! Siinä olivat kaikki rahani!”

”Ajattelin, että ei huolta, saamme kyllä lisää rahaa”, mies jatkaa. ”Sitten tuumin, että ’En itseasiassa halua sitä.’ Ja otin loparit.”

Borland siis menetti rahansa ja jätti pääasiallisen työnsä samaan aikaan?

”Kyllä, ja nyt kun asiaa ajattelee jälkeenpäin, sitä tuumii että ’Voi luoja mikä idiootti.'”, Borland parahtaa. ”Ja kaikki jotka kuuntelevat tätä ajattelevat varmaan samoin, mutta niin kovapäinen minä vain tuolloin olin.”

”He sanoivat, että ’Kaikki rahat ovat tiessään, menetit kaiken osakemarkkinoilla. Ensi vuodelle puuhataan kiertuetta ja nettoat siitä viisi miljoonaa.’ Ja minä sanoin, että ’Voitte tunkea ne perseeseenne”, Borland täräyttää. ”Olen mieluummin köyhä.”

”Niinpä lähdin lätkimään”, mies lisää. ”Olin manageriportaan toimistossa ja he sanoivat vain ’Okei.’ Olen mahdollisimman kovapäinen idiootti.”

Tapahtuiko sama myös muille bändin jäsenille?

”Kyllä, sillä heidänkin rahansa oli sijoitettu samalla tavalla”, Borland paljastaa.

Lisää luettavaa