Lollapalooza ja Jane’s Addiction -nokkamies ei lämpene elektroniselle tanssimusiikille – ”haluan oksentaa sen ulos sieraimistani”

24.7.2016 00:23

Elektroninen tanssimusiikki, tai tuttavallisemmin EDM, ei selvästikään maistu Perry Farrellille. Asia selviää Chicago Tribunen haastattelussa, jossa Jane’s Addiction -vokalisti ei säästele sanojaan kuvaillessaan kyseisen musiikkityylin itsessään esiin nostattamia tuntemuksia. Puhuessaan 25 vuotta sitten perustamastaan Lollapalooza-festivaalista, miehen mielipide puskee nimittäin esiin sellaisella voimalla, että jossitteluille ei juuri jää sijaa.

– Kun he kertoivat aikovansa nimetä lavan minun mukaani [vuoden 2005 festivaalien uudelleenlanseerauksen yhteydessä], olin imarreltu. Mutta nyt minulta kysellään ”Perry, mitä lavallasi oikein puuhataan?”, uskokaa pois, sen minäkin haluaisin tietää. Vihaan EDM:ää. Haluan oksentaa sen ulos sieraimistani. En voi sietää mitä se on tehnyt rakastamalleni house-musiikille, joka oli meditoivaa, psykedeelistä ja vei sinut matkalle… toisinaan joudun irvistelemään oman festivaalini tarjonnalle.

Mies kuitenkin myöntää, että genre on aivan liian suosittu festivaaleilta pudotettavaksi.

– Meidän täytyisi pudottaa popmusiikki ohjelmistosta siitä eroon päästäksemme ja jos haluat järjestää festivaaleja, sinulla ei ole varaa jättää poppia pois. Ainoa tapa muuttaa asioita on muuttaa niitä itse. Uudessa projektissani tulee olemaan hyvää housea. Toivon pystyväni jatkossa käännyttämään EDM:n pois jo ovella.

Lisää luettavaa