Loost Koos kasasi uuden albuminsa Skypen avulla

19.5.2008 17:04

Helsinkiläinen hiphop-ryhmä Loost Koos on saanut valmiiksi Ei väistetä jos ei tunneta -kakkospitkänsä. Aikaisemminhan yhtye tunnettiin nimellä Lost Cause ja esityskielenä oli englanti.

Ei väistetä jos ei tunneta -albumin erikoisuus piilee siinä, että yhtye työsti levyn valmiiksi Skypen ja muiden pikaviestimien välityksellä. Tämä osoittautui parhaaksi keinoksi, sillä bändin jäsenet asuvat eri maissa. Tuotannosta pääosin vastaava Väiski on huolehtinut vieraijoiden nauhoituksista ja muista juoksevista asioista Suomessa. Tuotantokaksikon toinen osapuoli DJ Arsi on puolestaan operoinut opiskelumaastaan Englannista käsin. Mikkimies MC Särre on taas nauhoittanut räppejään opiskelukaupungissaan Tallinnassa Kuidas Läheb -studiolla.

Yhtyeen omien sanojen mukaan tuotantotavoista huolimatta uutukaisesta muodostui edeltäjäänsä huomattavasti yhtenäisempi ja enemmän Loost Koosin "näköinen" äänite. Peruna ja Timantti -debyytin soulsämpleihin nojannutta tuotantoa on nyt päivitetty ja tuotannon pääideana onkin ollut saada levy kuulostamaan tuoreelta.

Levyn ennakkomaistiaisena Loost Koos tarjoaa MySpace-sivullaan Pakkasta-raidan. Koko Ei väistetä jos ei tunneta -albumi saapuu MySpaceen ennakkokuunteluun 28.5.

www.myspace.com/dasloostkoos

Lisää luettavaa