Los Angelesin kaupunki julistaa tulevan keskiviikon ”The Doorsin päiväksi” – Yhtyeen debyyttilevyn julkaisusta 50 vuotta

2.1.2017 20:41

The Doors perustettiin Los Angelesissa Venicen rannalla vuonna 1965. Debyyttialbuminsa se julkaisi 4. tammikuuta vuonna 1967.

50-vuotispäivän kunniaksi Los Angelesin kaupunki julistaa tulevan keskiviikon ”The Doorsin päiväksi”. Juhlamenot suoritetaan avoimessa tilaisuudessa Venice-kyltin alla. Seremoniamestarina toimii kaupungin edustaja Mike Bonin ja paikalla ovat yhtyeen elossa olevat jäsenet John Densmore ja Robby Krieger sekä edesmenneiden Ray Manzarekin ja Jim Morrisonin omaiset.

– Venice on paikka, jossa moni on jahdannut haaveitaan. Siellä syntyi myös The Doors, joka opetti meitä kaikkia vaalimaan sitä tunnetta, jota Jim, Ray, Robby ja John auttoivat levittämään ympäri maailman, Bonin toteaa.

– On hyvin osuvaa, että juhlavuosi alkaa sieltä, missä yhtyekin sai alkunsa. Kappaleemme nousivat Tyynestämerestä kuin kauniit, hopeiset kalat, joista koko maailma otti ison puraisun, John Densmore sanoo.

Juhlavuotta ennakoitiin jo viime vuonna julkaistulla arkistojen kätköistä kaivetulla keikkataltioinnilla London Fog 1966.

Lisää luettavaa