”Luulin jo, että hän lyö minua” – Van Halenin ja Doobie Brothersin tuottaja muistelee, miten sai Princen näkemään punaista

"Olin rehellisesti sitä mieltä, että Quincy ja Prince olisivat olleet lyömättömiä yhdessä", Ted Templeman muistelee.
23.4.2020 12:00

Muun muassa Van Halenia, Doobie Brothersia, Nicolette Larsonia ja Van Morrisonia tuottanut Ted Templeman on juuri julkaissut omaelämäkertansa. Ultimate Classic Rock nosti A Platinum Producer’s Life in Music -kirjasta esiin erään tarinan siitä, miten Templeman onnistui kerran suututtamaan Princen toden teolla.

Tämä tapahtui niihin aikoihin, kun Prince oli julkaissut läpimurtoalbuminsa 1999 ja pohti kuumeisesti, miten peitota Michael Jacksonin Thriller albumilistoilla. Prince kysyi neuvoa Templemanilta, joka ehdotti, että Prince tuottaisi seuraavan levynsä Jacksonin luottomiehen Quincy Jonesin kanssa. Se oli virhe.

”Hänen silmänsä suurenivat ja kasvot lehahtivat punaisiksi. Hän pomppasi tuoliltaan ja luulin jo, että hän lyö minua. En ollut kuitenkaan kovin huolissani, sillä hän ei ollut kovin raavas kaveri, mutta joka tapauksessa hän sekosi täysin”, Templeman muistelee.

Prince oli huutanut Templemanille, ettei kukaan muu tuota hänen levyjään kuin hän itse. Templemanista Princen olisi kuitenkin kannattanut antaa Jonesille mahdollisuus.

”Quincy oli ajan hermolla r&b- ja popmarkkinoilla eli hän olisi ollut juuri oikea kaveri tuottamaan hänen seuraavaa levyään. En käsitä, miten tämä idea sai hänet niin pois tolaltaan. Olin rehellisesti sitä mieltä, että Quincy ja Prince olisivat olleet lyömättömiä yhdessä.”

Templeman kuitenkin lisää, että Princen seuraava levy oli Purple Rain, josta tuli suurmenestys – ja ihan ilman Quincy Jonesin apua.

Lisää luettavaa