M.A. Nummista ei synkkä syksy haittaa: maestro järjestää Nosturissa vappusimulaattorin

Nyt muistettiin Soundin toimitusta niin kovalla hyvän mielen tiedotteella, että on pakko jakaa sanaa eteenpäin. Helsingin Nosturissa järjestetään huomenna 21. lokakuuta juhlat, jotka piristänevät paatuneintakin halloween-synkistelijää.

Taiteilija M.A. Numminen järjestää Nosturissa Ylioppilaskunnan laulajien kera kevätkonsertin nimeltään Uusi vappu. Konsertin ohjelmisto sisältää kevät-, kesä-, vappu-, juoma- ja muita lauluja muun muassa Jean Sibeliukselta. Franz Schubertilta ja – tietysti – M.A. Nummiselta.

Lisäksi luvassa on YL:n salonkiorkesterin soitantaa, lausuntaa, arpajaisia sekä muuta ohjelmaa vapputunnelmaa nostattamaan. ”Älä anna kaamoksen masentaa, vaan päästä tuo kevään ilojuhla tulvimaan mieleesi ja sydämeesi hiipivän talven synkkyydessä”, tiedotteessa kannustetaan.

”Työkansa” pääsee juhliin 22,50 eurolla, ”koulunuoriso” otetaan mukaan 11,50 euron hinnalla. Tapahtuma on ikärajaton, ennakkomyynnin hoitaa Ticketmaster. Esiintyjien videotervehdyksen voi katsoa täällä.

Seuraavana päivänä 22.10. jatketaan vapunviettoa punk-pitoisemmissa merkeissä. Tuolloin Teemu Bergmanin The Heartburns jättää jäähyväiset brittiläisen The Mobin kera.

2000-luvun alussa Turussa perustettu Heartburns ehti toimia 15 vuoden ajan. The Mobin suhteen asetelma on toisin päin: vuonna 1979 perustettu anarkopunkbändi hajosi vuonna 1983, mutta yhtye kasasi rivinsä uudelleen vuonna 2011 ja jatkaa nyt uusin voimin.

Heartburnsin ja Mobin lisäksi Nosturilla esiintyvät Silent Scream, [di: unru:] ja pietarilainen Sierpien. Liput maksavat ennakkoon 11,50 euroa Ticketmasterista.