Latin, jazz, punk, salsa, blues, folk, flamenco, pop… Maailma kylässä -festivaali ei genrerajoista piittaa

17.5.2017 11:33

Nyt olisi täsmätilaisuus kaikille musiikillisesti kaikkiruokaisille tai elämäänsä uusia soundeja etsiville. 27.–28.5. Helsingin Kaisaniemessä järjestettävä Maailma kylässä -festivaali tarjoaa musiikkia todella laajalla skaalalla – ja vieläpä ilman pääsymaksua. Katsotaanpa tarkemmin muutama tärppi.

Gaby Moreno. Guatemalasta kotoisin oleva, nykyään Yhdysvalloissa asuva Moreno hurmaa kohtalokkaalla ja voimakkaalla äänellään. Grammy-ehdokkuuteenkin yltänyt musiikkinsa ulottuu sielukkaasta bluesista jatsahtavampaan menoo tai vaikka bossa novaan.

Che Sudaka. Vaikutteita tasapuolisesti niin Argentiinan ja Kolumbian perinteistä kuin rockistakin nappaillut yhtye pistää lavalla kunnolla ranttaliksi. Espanjassa perustetun yhtyeen musiikissa on vahva poliittinen ulottuvuus. Albumeita on takana jo seitsemän, ja yhtye on keikkaillut 40 maassa.

Alafia. Kymmenhenkinen brassibändi yhdistelee funkia ja räppiä candembole-uskonnon musiikkiperinteeseen. Luvassa hypnoottista svengiä ja tanssittavaa rytmiä.

Fuel Fandango. Espanjalaisduo tarjoaa modernin elektromusiikin ja flamenco-rytmien energistä yhdistelmää. Viime vuonna ilmestynyt Aurora-albumi on kiehtovasti rönsyilevä mutta erittäin tyylikäs kokonaisuus.

M.A.K.U. Soundsystem. Nimestään huolimatta kyseessä on ulkomaan vieras. Kolumbialais-yhdysvaltalainen rytmi-ihme hurmaa lunkilla ja hyväntuulisella, torvien koristamalla groovellaan.

Suomi-väriä tarjontaan tuovat muun muassa Dalindeo, Anna Puu, Viitasen Piia ja Irina.

Festivaalin kaikki konsertit aikataulutietoineen löytyvät täältä. Ja tietenkin Maailma kylässä -viikonloppu tarjoaa paljon muutakin kuin musiikkia.

Helpoin tapa tutustua tarjontaan ennakkoon on alta löytyvä soittolista.

Lisää luettavaa