Maailman nerokkain vai pöhköin idea? Netin syövereistä löytyy nyt päättymätön bassosoolo – kuuntele, jos uskallat

Cavan Images / Alamy / All Over Press

Uhka vai mahdollisuus?

No nyt on joku keksinyt idean, josta ei osaa sanoa, onko se silkkaa neroutta vai puhdasta hulluutta. ”Audiohakkereiksi” itseään kutsuvan Dadabots-kaksikon Youtube-kanavalla pyörii nimittäin livenä tekoälyn generoima päättymätön bassosoolo. Luit oikein – päättymätön bassosoolo.

Ikuinen soolo pohjautuu basisti Adam Neelyn kahden tunnin mittaiseen jamitteluun, joka syötettiin tekoälylle analysoitavaksi ja pureskeltavaksi. Tämän jamin pohjalta tekoäly sitten luo sooloa, joka jatkuu ja jatkuu ja jatkuu ja jatkuu ja jatkuu… Soolo alkoi 13. joulukuuta ja pyörii edelleen ainakin tätä kirjoittaessa. Laitahan siis soolo soimaan tuosta yläpuolelta, jos uskallat.

Mikäli botin toiminta ja kehitysprosessi kiinnostaa enemmänkin, löytyy asiasta myös making of -video. Tämän löydät artikkelin lopusta heti itse bassosoolovideon jälkeen.

Zack Zukowskin ja CJ Carrin pyörittämä Dadabots on ennenkin valjastanut tekoälyn yhtä nerokkaalla tavalla. Kaksikon aiempiin neronleimauksiin lukeutuu myös muun muassa botti, joka generoi teknistä death metal -musiikkia 24/7. Sanattomaksi vetää.