”Maailmassa ei ole toista Judas Priestin kaltaista bändiä” – Rob Halford ei löydä yhtyeelleen vertaisia

Rock Cellar Magazine julkaisi toissapäivänä metallijumala Rob Halfordin haastattelun, jonka aikana mieheltä muun muassa kysyttiin, onko olemassa tiettyä Priest-albumia, jolla yhtye löysi oman soundinsa ja jonka luoman pohjan päälle kelpasi myös jatkossa rakentaa. Tämä sai miehen mietteliääksi, vaan ei suinkaan sanattomaksi, kuten seuranneesta vastauksesta käy hyvin ilmi.

”Erittäin hyvä kysymys, mutta siihen on vaikea antaa rehellistä vastausta, sillä kun kuuntelen British Steeliä, ajattelen ’Siinä. Siinä se nyt on’, mutta kun sen jälkeen kuuntelen Painkilleriä, mietin ’Hetkinen, tämähän on melko hyvää tavaraa.’ ja lopulta kuunnellessani Redeemer of Soulsia huomaan, että ’Vau, täällähän on joitakin parhaita juttuja joita olemme ikinä tehneet.’

”Ei ole olemassa määritelmällisesti kahta samanlaista Priest-albumia. On vain laaja skaala eri tyylejä, lähestymistapoja, tuotantoa, miksausta ja soundeja. Kaikki Priestin eri puolet ovat tulleet esiin tekemillämme levyillä. Mielestäni se puhuu omaa kieltään yhtyeestä – maailmassa ei ole toista Judas Priestin kaltaista bändiä. Ei vain ole. Nimeä yksi, kerro minulle yksikin. Niitä ei ole. Se johtuu siitä että olemme pysyneet uteliaina, emmekä ole koskaan halunneet tehdä uutta Painkilleriä tai British Steeliä. Mikä pointti siinä olisi? Ne on jo tehty. Katsomme aina mitä voisimme tehdä seuraavaksi.”

Samassa yhteydessä Halford kertoili myös kuinka Judas Priestin juuret teollisuudestaan tutun Birminghamin kaduilla vaikuttivat bändin tyyliin ja soundiin: ”Se on toinen tärkeä kysymys, sillä minkä tahansa yhtyeen tausta muodostuu mukana olijoiden persoonista ja ominaisuuksista, sekä keskinäisestä kemiasta. Taustamme on hyvin duunarihenkinen. Et voi alkaa pelleilemään, poseeraamaan tai luulemaan liikoja itsestäsi. Et ole mitenkään erityinen, olet vain hyvä siinä mitä teet. Minusta se on hienoa. Jos pystyt elämään asian kanssa ja ymmärrät mitä se tarkoittaa, kaikki pysyy hyvin kasassa. Paikka josta tulemme omaa yhä saman vaikutuksen.”

Judas Priest julkaisi Battle Cry -livealbumin/-DVD:n maaliskuun 25. päivä kuluvaa vuotta.