Magenta Skycode haudan lepoon

30.7.2014 09:38

Suomen indiebändien kärkinimiin lukeutuva Magenta Skycode lopettaa toimintansa. Yhtye julkaisi yhdeksänvuotisen taipaleensa aikana kaksi albumia ja kaksi EP:tä.

Compassion-EP:tä (2005) seurasi kiitelty debyyttialbumi IIIII (2006). Vuonna 2010 bändi julkaisi Emma-palkitun toisen pitkäsoittonsa Relief. Viime vuoden elokuussa Eeva ja Jori Sjöroosin hääpäivänä ilmestynyt We Will Be Warm -EP jäi Magenta Skycoden viimeiseksi julkaisuksi.

− Miksi haudata itselle poikkeuksellisen tärkeä asia − vaikea analysoida, helppo tuntea, toteaa biisintekijä ja laulaja Jori Sjöroos lopettamisesta.

Magenta Skycode on ollut pitkään keikkatauolla. Bändi soittaa kuluvan vuoden ensimmäisen keikkansa ja samalla viimeisen festarikeikkansa Flow Festivalilla Helsingissä perjantaina 8. elokuuta.

Vihoviimeinen esiintyminen tapahtuu Turussa vuoden lopulla. Keikkapaikka on vielä auki. Sjöroos haluaa järjestää kunnon jäähyväisjuhlat.

− Aiemmat yhtyeeni ovat vain lakanneet olemasta ja tällä kertaa minä, yhtye ja Tomppa (Solina Recordsin Tom Riski) haluamme jättää arvokkaat hyvästit Magenta Skycodelle. Soitamme ennen vuodenvaihdetta Turussa jossain viimeisen kerran ja juhlimme hartaasti kuulijoidemme, entisten jäsentemme, ystäviemme ja perheidemme kanssa.

Magenta Skycode ehti saavuttaa uransa aikana Emma-palkinnon lisäksi Nordic Music Prize –ehdokkuuden. Jori Sjöroos on palkittu vuoden tuottajan Emma-pystillä ja Teosto-palkinnolla.

Bändin jäsenistö on vaihdellut vuosien varrella. Kokoonpanossa alusta asti mukana ollut rumpali Niko Kivikangas, bassoa ja kitaraa yhtyeessä vuodet 2006−2009 ja 2012−2014 soittanut Henry Neuman ja taustalaulaja Jessika Neuman ovat mukana muun muassa Burning Hearts -yhtyeessä. Kalle Taivainen on tuttu esimerkiksi Xysma- ja Moto-miehistöistä. Kitaristi Mitja Kiviluomalla on oma yhtye nimeltä The Streams ja kosketinsoittaja Valtteri Lipastilla on monia projekteja, joista yksi on nimeltään Lipastin Laiva.

Jori Sjöroosin säveltämiä ja tuottamia levyjä on myyty yhteensä yli 400 000 kappaletta. Magenta Skycoden lisäksi hän on säveltänyt ja tuottanut kaikki PMMP:n albumit sekä tuottanut useita muita artisteja. Sjöroos jatkaa musiikin parissa työskentelyä.

Lisää luettavaa