Manic Street Preachers -basisti ei arvonimistä perusta: ”Puhkon mieluummin silmäni lyijykynällä”, ylistää samalla Ronnie James Dioa

19.7.2021 21:11

Manic Street Preachers -basisti Nicky Wire on mies, joka ei juuri Brittiläisen imperiumin ritarikunnnan arvonimistä välitä.

Aihe nousi esiin kun mies keskusteli Mojo-lehden hiljattaisessa haastattelussa työväenluokan arvoista, ja kuinka hän on onnistunut maailmalla menestyneenä rocktähtenä pitämään niistä kiinni.

”Epäilykset ja ristiriidat repivät minua, vaikka pidinkin kiinni noista periaatteista”, Wire sanoo. ”Lapseni ovat opiskelleet kattavasti, uskon edelleen korkeaan verotukseen ja muihin vastaaviin juttuihin, pysyttelen lähellä juuriani… En ole hylännyt mitään noista asioista. Mutta en tiedä ovatko ne relevantteja modernissa maailmassa.”

”Sitä näkee mukamas vasemmalle nojaavia näyttelijöitä ja poptähtiä jonottamassa Brittiläisen imperiumin ritarikunnan arvonimiä”, mies jatkaa. ”Minä puhkon mieluummin silmäni lyijykynällä kuin tekisin niin. Miten se meni, [Paul] Weller ja David Bowie kieltäytyivät ritarin arvonimestä? Se riittää minulle.”

Wire ylistää juttutuokion aikana myös Ronnie James Dion aikakautta Black Sabbathissa. Mies kertoo ensimmäisen ostamansa singlen olleen veljensä kanssa hankittu Neon Knights, jota basisti pitää ”ällistyttävänä kappalena” ja sanoo ”Dion ajanjakson Black Sabbathissa olevan todella aliarvostettu”.

Manic Street Preachers julkaisee uuden The Ultra Vivid Lament -albuminsa syyskuun 3.

Lisää luettavaa