Mara Ballsin musiikkivideosta piti tulla vähän kaurismäkeä, mutta kuten näissä hommissa tapaa käydä, tulikin kummelia

Pussy Bank -kappaleellaan, eh, pankin räjäyttänyt Mara Balls lähestyi Soundin verkkotoimitusta sähköpostilla. Bassotaiteilija oli saanut juuri valmiiksi uuden musiikkivideonsa, jota alettiin kuvata niinkin kauan sitten kuin viime sunnuntaina.

”Tää ’Kaurismäki meets Kummeli’ -spektaakkeli syntyi, kun lyötiin Kalevin kanssa päät yhteen. Budjetti oli yhden keskikaljan (Peke) ja siiderin (Vivika) verran. Kiitos Nekalan Wanha Tappi!” Mara kertoo.

Kalevi tarkoittaa siis Kalevi Suopursua, joka huolehti tuoreen videon ohjauksesta. Lisäksi tekijätiimiin kuuluivat Emma Majava, Tiina Vanhapelto, Pinja Pinola, Pelle-koira sekä hänen omistajansa.

Virallisesti tarina kuuluu seuraavasti: Helmikuun viimeisenä maanantaina vuonna 2017 Tampereen kaupunki nukkui levottomasti, kun Maria ”Balls” Mattilan ja Kalevi ”VHS” Suopursun maailmat kohtasivat. Synergiasta ja kaikista ylevistä sanoista huolimatta ei kuitenkaan syntynyt korkeakulttuuria, vaan jälleen kerran yksi manselainen Kummeli-sketsi.

Nekalan Wanhaan Tappiin sijoittuva Vivika-kappaleen musiikkivideo esittelee sukupuolissa uivan Mara Ballssin sivupersoonan ja hahmon nimeltä Peke Larsson, joka on tuttu näky ruotsinlaivojen karaokebaareista. Peke on mies, jota ei vaivaa pälvikalju, vaan viikset, jotka eivät meinaa millään pysyä naamassa kiinni. Siitä huolimatta joskus voi käydä flaksi.

Ja tältä se käytännössä näyttää. Kappale on julkaistu alun perin viime toukokuussa ilmestyneellä Mara Ballsin debyyttilevyllä Vuorten taa.