Marilyn Mansonia vastaan nostettu raiskaussyyte sovittiin tuomioistuimen ulkopuolella – oikeuskäsittelyn piti alkaa ensi viikolla

30.9.2023 13:26

Marilyn Manson, oikealta nimeltään Brian Warner, on sopinut vuonna 2021 häntä vastaan nostetun oikeusjutun, jossa nimetön nainen syytti muusikkoa vuonna 2011 tapahtuneesta raiskauksesta. Asiasta uutisoi Rolling Stone. Julkaisu sai käsiinsä tiedoksiannon oikeuteen toimitetusta sopimuksesta ja sen odotetaan astuvan voimaan 45 päivän sisällä.

Nainen syytti Mansonia raiskauksesta ja pahoinpitelystä. Syytteen mukaan muusikko piti väitettyä uhriaan nälässä ja väkisin hereillä, uhaten hakata tämän ”pään tohjoksi”, mikäli nainen kertoisi asiasta kenellekään. Manson on kiistänyt syytteet.

”Olin täysin valmis oikeuskäsittelyyn enkä olisi koskaan uskonut sopivani, mutta kuluneen kahden ja puolen vuoden aikana olen saanut kestää viime viikkoina jatkuvasti kiihtyneitä uhkauksia, kiusaamista, häirintää ja eri asteista pelottelua”, nainen toteaa The Faderille asianajajansa välityksellä toimittamassaan lausunnossa. ”Marilyn Manson oli paikalla antaessani todistustani ja minut pakotettiin vastaamaan 7 tunnin ajan aggressiiviseen kyselyyn samalla kun hän tuijotti minua pöydän toiselta puolelta. Minulle on kerrottu että noin ei toimita miltei koskaan ja se on julmaa. Ainoa syy sille on pelotella ja aiheuttaa uhrille henkistä kärsimystä. En ole koskaan välittänyt rahasta ja halusin vain oikeutta, mutta jos olisimme menneet oikeuteen, olisin menettänyt oikeuteni anonymiteettiin ja joutunut julkisesti uhrin syyttelyn kohteeksi. Ennen kaikkea olisin menettänyt vapauteni kertoa tarinani ja se on arvokkaampaa kuin mikään muu maailmassa.”

Myös Mansonin asianajaja Howard King toimitti oman lausuntonsa The Faderille.

”Brian on tyytyväinen että kuten aiemmatkin syytteet hylättiin ilman maksuja tai hyvin pienistä summista, tämäkin asianomistaja on suostunut vetämään syytteensä pois vastineena vakuutusmaksusta, joka on vain murto-osa hänen vaatimuksistaan ja paljon vähemmän kuin oikeuskäsittely olisi tullut Brianille maksamaan.”

Aiemmin tänä vuonna Manson sopi Game of Thronesista tutun näyttelijä Esmé Bianco häntä vastaan nostaman oikeusjutun seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja pahoinpitelystä. Tuomari hylkäsi Ashley Morgan Smithlinen Mansonia vastaan nostaman syytteen ja Smithline perui syytöksensä pian tämän jälkeen. Mansonin entistä kumppaniaan, ja yhtä ensimmäisistä häntä väärinkäytöksistä syyttänyttä Evan Rachel Woodia vastaan nostama kunnianloukkaussyyte hylättiin suurimmaksi osaksi aiemmin tänä vuonna.

Lisää luettavaa