Marilyn Mansonille takaisku oikeudessa – Tuomari hylkäsi Evan Rachel Woodia vastaan tehtyjä syytöksiä

Woodin ei katsota "rekrytoineen, koordinoineen ja painostaneen" muita naisia nostamaan tekaistuja hyväksikäyttösyytteitä Mansonia kohtaan.
10.5.2023 10:05

Kun näyttelijä Evan Rachel Wood helmikuussa 2021 kertoi sosiaalisessa mediassa Marilyn Mansonin käyttäneen häntä seksuaalisesti hyväksi parin seurustellessa vuosina 2006-2010, on Mansonin elämä ollut sen jälkeen käytännössä yhtä oikeusjuttua. Useat naiset ovat nostaneet Mansonia kohtaan syytteitä hyväksikäytöstä ja väkivaltaisuuksista (näistä useimmat on kuitenkin hylätty) ja Manson on taas vastavuoroisesti nostanut Evan Rachel Woodia vastaan syytteet kunnianloukkauksesta ja salaliitosta.

Manson, oikealta nimeltään Brian Warner, on nyt kokenut takaiskun kunnianloukkaustapauksessa. Variety-lehti nimittäin raportoi, että tuomari on pudottanut syytteistä kohdat, joissa väitetään Woodin ja tämän kumppanin Illma Goren ”rekrytoineen, koordinoineen ja painostaneen” muita naisia nostamaan Mansonia vastaan tekaistuja syytteitä. Lisäksi tuomari Teresa Beaudet jätti pois kohdan, jossa Woodia syytettiin FBI:n kirjeen väärentämisestä, koska kyseistä kirjettä ei koskaan julkaistu missään eikä sen avulla näin ollen yritetty aiheuttaa Mansonille harmia. Mansonin asianajajan Howard Kingin mukaan päätös on valitettava, vaikka olikin odotettavissa.

”Oikeus antoi päätöksestä vihjeitä jo siinä vaiheessa, kun se ei suostunut ottamaan huomioon entisen kantajan Ashley Smithlinen todistusta, miten Evan Rachel Wood ja Illma Gore olivat systemaattisesti painostaneet naisia tekemään Brian Warnerista tekaistuja syytöksiä. Tämän kriittisen todisteen sekä Goren iPadin – joka sisältää näyttöä siitä, miten hän ja Wood väärensivät kirjeen – sivuuttaminen ovat asioita, joista tullaan valittamaan”, King kommentoi.

Tapauksen käsittely muiden syytekohtien osalta jatkuu. Oikeussaliin tapaus etenee näillä näkymin keväällä 2024.

Lisää luettavaa