Marko Hietala avautui Iltalehdelle tarkemmin Nightwish-eronsa syistä – ”Vointini oli varmasti pelottanut bändin jäseniä pitkän aikaa”

15.7.2022 13:51

Marko Hietala järisytti kotimaista musiikkikenttää alkuvuodesta 2021 ilmoittamalla jättäneensä paikkansa Nightwish-yhtyeen basisti-laulajana. Nyt muusikko on avannut ensimmäistä kertaa tarkempia syitä lähtönsä taustalla Iltalehdelle.

Hietala kertoo kärsineensä pitkään syvästä masennuksesta ja ahdistuksesta.

”Kaikki mahdollinen, mikä tuotti iloa, oli hukassa”, laulaja-basisti muistelee Mustan sydämen rovio -sooloalbuminsa englanninkielisen version työstämisen aikoja.

Koronapandemian aiheuttaman tauon aikana Hietala kävi terapiassa ja osallistui Masked Singer -ohjelmaan.

Pandemiatilanteen helpottaessa Nightwish alkoi suunnitella paluuta keikkalavoille. Hietala ei kuitenkaan kokenut olevansa kykenevä suuntaamaan tien päälle.

”Oma pää oli mennyt siihen, etten enää kestänyt ajatusta, että pitäisi lähteä kuukaudeksi tai puoleksitoista maailmalle samojen olojen ja murheiden kanssa”, Hietala sanoo Iltalehdelle. ”Vaikka jengi tietääkin, että on masennus ja lääkitys ja terapia, en voi sille mitään, että väsytän. Näin lähtemisen tarpeelliseksi sekä mulle että heille.”

Yhtye ei Hietalan mukaan yllättynyt hänen eroilmoituksestaan.

”Vointini oli varmasti pelottanut bändin jäseniä pitkän aikaa”, hän toteaa.

Iltalehti kysyy myös, onko muusikon ero Nightwishistä lopullinen vai voisiko hän vielä jonakin päivänä palata yhtyeen kokoonpanoon. Hietala kertoo sen vaativan pitkiä keskusteluja, erityisesti manageriportaan kanssa.

Lähtönsä jälkeen Hietala ei ole omien sanojensa mukaan pitänyt Nightwishiin yhteyttä.

Nykyisin laulaja-basistin vointi on jo parempi. Apua ovat tuoneet erityisesti ADHD-diagnoosi ja siihen saatu toimiva lääkitys, Cami-vaimon tuki sekä syksyllä syntyväksi odotettava pariskunnan ensimmäinen lapsi.

Voit käydä lukemassa haastattelun kokonaisuudessaan täältä (lukemiseen vaaditaan Iltalehti Plus -tunnukset).

Lisää luettavaa