Markus Vanhala, miksi mennä Toton keikalle? – ”Koska biisit, soitto ja täydellisyys!”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ensi vuonna nelikymppisiä juhliva AOR-orkesteri (”album oriented rock” tai ”adult oriented rock”, kumpi nyt sattuu miellyttämään enemmän…) Toto on esiintynyt Suomessa yli kymmenen kertaa ja nyt on taas yhden konsertin aika – monin tavoin maineikas amerikkalaisyhtye soittaa Helsingin jäähallissa sunnuntaina 21. helmikuuta.

Tiesitkö muuten, että Toto on myynyt maailmalla yli neljäkymmentä miljoonaa albumia? Entä tiesitkö sen, että Toton jäsenet ovat uransa aikana esiintyneet levyillä, joita on myyty lähes puoli miljardia kappaletta? Niinpä niin. Esimerkiksi kosketinsoittaja Steve Porcaro vaikuttaa Michael Jacksonin Thriller-pitkäsoitolla, jota on myyty arviolta 65-70 miljoonaa kopiota.

Nythän on myös niin, että Hämeenlinnan Suisto-klubilla tänään lauantaina esiintyvän ja sen jälkeen muualle Eurooppaan poistuvan album / adult oriented death metal -yhtye Omnium Gatherumin kaverukset tunnetaan varsin kovina Toto-diggareina ja onpa miesten fanitus löytänyt toisinaan tietä myös omiin Omnium-sävellyksiinkin – aivan kuten Infernokin taannoin otsikoi: ”Miten näin brutaalista death metalista voi tulla samaan aikaan mieleen Toto?”

Omnium Gatherum / Insomnium -kitaristi Markus Vanhalalta onkin nyt tiedusteltava, että miksi Toton Helsingin-keikalle kannattaa vaivautua – tai paremminkin: miksi sitä ei kannata missään nimessä jättää väliin. Sanomattakin on toki selvää, että Vanhalan tennarit tulevat napsumaan tahtia African ja muiden kovisten tahtiin Nordenskiöldinkadun legendaarisen hallin uumenissa.

1. Koska musiikki, biisit, soitto ja täydellisyys. Virhe musiikissa on virhe elämässä!

2. Koska on äärimmäisen kiinnostavaa nähdä, millaisilla mokkanahkabuutseilla Steve Lukather on tällä kerralla liikenteessä. Sellaisten käyttäjältä nimittäin vaaditaan aikamoinen track record ja CV, mutta Lukellahan ei ole näiden juttujen suhteen ongelmia.

3. Koska Toto on 80-luvun rockversio Omnium Gatherumista.

Näillä mennään tänään ja huomenna: