Massiivinen Love Records -boksi julki maaliskuussa – mukana vuosien 1966–1972 sinkkujen kaikki puolet

Legendaarinen yhtiö juhlii 50-vuotista taivaltaan. Erikoisjulkaisuja luvassa rajoitettu ja numeroitu erä.
29.2.2016 18:28

Tarina kertoo, kuinka Love Recordsin syntysanat lausuttiin Kivelän sairaalan tupakkatilana toimivassa vessassa, jossa herrat Otto Donner ja Christian ”Chrisse” Schwindt löivät hynttyyt yhteen musiikkikriitikko Atte Blomin kanssa. Nuoren yhtiön ensimmäinen julkaisu oli teatteriyhteyksistä tutun Kaj Chydeniuksen sävellyksistä koostuva albumi Lauluja (1966).

Sittemmin ahkeran työskentelyn hedelmistä muotoutui paitsi vankka ajankuva, myös äärimmäisen merkittävä osa suomalaisen kevyen musiikin perintöä.

Vaikka pikkukiekkoja (esim. Arja Saijonmaan Timotei ja Kirkan Avaruuslaulu) tehtiin Love Recordsin alkuaikoina harvoin, niiden eteen uhrattiin aikaa ja vaivaa, vaikkei takanaan sen tähdellisempiä albumisuunnitelmia olisi ollutkaan. Vuodesta 1970 lähtien Lovella alettiin takoa singlejä myös uusien artistien esiin nostamiseksi (Tylympi Kohtalo) ja tekijän muun tuotannon edistämiseen (Mauno Blomqvist) sekä ajankohtaiseen poliittiseen käyttöön (Antero Byman).

Kuuden cd-levyn kattaus Love Records: Kaikki singlet – osa 1 on ensimmäinen Love Records -sinkkubokseista, jotka tullaan julkaisemaan yhtiön 50-vuotisjuhlan kunniaksi kuluvana vuonna 2016. Kokoelmilla julkaistaan kaikki Love-singlet a- ja b-puolineen katalogijärjestyksessä ja osista ensimmäisen on ilmoitettu keskittyvän joulukuun 1966 ja huhtikuun 1972 väliseen ajanjaksoon.

Aikamoista tyylien ja nostalgiatuntojen kirjoa luvassa, etenkin aikalaisille.

Mikä parasta: tuhannen kappaleen numeroituna ja rajoitettuna painoksena julkaistavalla boksilla on pyritty käyttämään alkuperäisiä Loven singlemasternauhoja niin huolellisesti kuin mahdollista on ollut. Osa kappaleista on vinyylisiirtoja, joiden teknistä tasoa on kohennettu nykyteknologialla. Kokoelmalla mukana olevat kappaleiden esittelytekstit on kirjoittanut Miska Rantanen.

Love Recordsin tarinaa niin ikään kertova elokuva Anna mulle Lovee sai ensi-iltansa 29.1.2016.

Edellinen Loven äänitehistoriikkia kertaava pakkaus Love Show 45 on vuodelta 2012.

Lisää luettavaa