Mastodon-miesten sivuprojektit hahmottuvat – Mukana Alice In Chains, At The Drive-In ja QOTSA-jäseniä

Giraffe Tongue Orchestra: Brent Hinds (vas.), William DuVall (kesk.) ja Ben Weinman.

Tovi sitten uutisoimme Mastodon-basisti Troy Sandersin uudesta superbändiprojektista Gone Is Gone, jossa hän antaa vokaalipanoksensa At The Drive-Inin Tony Hajjarin, Queens Of The Stone Agen Troy Van Leeuwenin ja multi-instrumentalisti Mike Zarinin sävellyksille.

– Projektin idea on, ettei se välttämättä vaadi läsnäoloa, vaan se voi elää muiden bändiemme rinnalla. Sävellämme ja teemme musiikkia etänä ja tarvittaessa, esimerkiksi leffoihin, trailereihin tai muuhun vastaavaan, Hajjar kertoi Rolling Stone -lehdelle.

Nyt tarjolla on ensimmäinen maistiainen kokonaisen Violescent-kappaleen muodossa. Yhtye tekee ensiesiintymisensä Los Angelesissa 27. huhtikuuta, ja julkaisee lähitulevaisuudessa materiaalia ep-muodossa. Suunnitteilla on myös pitkäsoitto.

Mastodon-kitaristi Brent Hinds on puolestaan jo muutaman vuoden puuhastellut The Dillinger Escape Planista tutun Ben Weinmanin kanssa Giraffe Tongue Orchestra -nimen alla. Hindsin ja Weinmanin trion täydentää Alice In Chainsin laulaja William DuVall.

Yhtye debytoi esiintymislavoilla elokuussa Reading- ja Leeds-festivaaleilla. Myös albumia povataan ilmestyväksi kuluvan vuoden aikana.