Max Cavalera kertoo Ozzy Osbournen saaneen hänet jatkamaan musiikin parissa sotkuisen Sepultura-eron jälkeen

Snapshot-photography/Ullstein Bild/AOP

Entinen Sepultura-kitaristi Max Cavalera kertoo aikoneensa lopettaa musiikkihommat tyystin riitaisan Sepultura-eron jälkeen vuonna 1996, mutta keskustelu Ozzy Osbournen kanssa sai miehen pyörtämään päätöksensä. Cavalera palasi menneisiin muistellessaan Metal Hammerille Soulflyn debyyttisingle Eye for an Eyen syntyä.

”Se kappale pitkälti pelasti elämäni”, Cavalera sanoo. ”Kamppailin [Maxin poikapuoli] Danan kuoleman ja Sepultura-eron kanssa, ja olin aivan kypsynyt musiikkiin – sydämeni oli murtunut, olin vihainen ja olin kokenut aivan liikaa pettymyksiä. [Maxin vaimo ja manageri] Gloria yritti nostaa minut jaloilleni, saada ajatukseni raiteilleen ja tekemään taas musiikkia.”

Ozzyn kanssa keskustelu sai kuitenkin miehen tarttumaan jälleen toimeen.

”Muistan meidän syöneen päivällistä Ozzyn kämpillä”, Cavalera muistelee. ”Hän kertoi, kuinka hänet potkittiin ulos Black Sabbathista ja kuinka hän oli todella lannistunut. Takaisin jaloilleen pääseminen oli kuitenkin täysin hänestä itsestään kiinni.”

”Se oli mieltä räjäyttävää kuultavaa Ozzyn suusta – tyyliin, ’nyt minun täytyy tehdä se.’ Niinpä nappasin kitarani ja Eye for an Eye syntyi siitä.”

”Se on minulle tärkeä biisi myös sen takia, että se on yksi biiseistä, joiden avulla Soulfly sai levysopparin”, Cavalera jatkaa. ”Menimme New Yorkiin ja tapasimme [Roadrunner Recordsin] Monte Connorin, soitimme hänelle tämän ja yhden toisen biisin, ja hän sainasi Soulflyn siltä istumalta. Se on yksi niistä biiseistä, joita en koskaan pystyisi tekemään uudelleen.”