Max Cavaleraa pyydettiin nimeämään kolme kovinta thrash-levyä – tällä listalla ei ole Metallicaa, Slayeriä tai vastaavia

6.3.2023 18:33

Max Cavalera tietää yhtä sun toista thrash metalista – onhan esimerkiksi Sepulturan Arise yksi genren pesunkestävistä klassikkolevyistä. Vaan mitkä thrash-levyt Cavalera itse nostaa kaikkien aikojen parhaiksi? Asiaa kysyttiin Soble La Dosis -podcastin haastattelussa, ja ilahduttavasti Cavalera poimii esille jotain muuta kuin tavallisimpia Slayerin, Metallican ja Megadethin tuotoksia.

Cavaleran valinnat ovat nimittäin Sacrificen Forward to Termination (1987), Nuclear Assaultin Survive (1988) ja Dark Angelin Darkness Descends (1986). Perustelujakin löytyy saman tien.

”Upea levy. Kuuntelin sitä tosi paljon, kun olin teini Brasiliassa”, Cavalera sanoo Sacrificen levystä ja jatkaa: ”[Nuclear Assaultin] Danny Lilker on äijä. Kyllä. Danny bassossa. He soittivat kanssamme Brasiliassa, ja se oli mahtavaa. Laulaja John Connellyn piti lainata kitaraani, ja hän tahri sen kokonaan vereen. Kun hän antoi kitaran minulle takaisin, se oli kokonaan veren peitossa. Se oli hieno keikka, ja oli siistiä saada hänen vertaan kitaraani.”

”Dark Angelin Darkness Descends on puolestaan täydellinen death–thrash-levy, mutta se nojaa enemmän thrashin puolelle. Todella, todella upeat rumpuosuudet Gene Hoglanilta. Rakastan muutenkin Dark Angelia – rakastan heidän riffiensä voimaa ja brutaaliutta.”

Eli siitä nämä levyt suoratoistopalveluista soimaan, mikäli vanhan koulukunnan rässi kiinnostaa eivätkä ole vielä tuttuja! Max tietää varmasti tässä asiassa, mistä puhuu.

Lisää luettavaa