Max Weingbergin tarina havainnollistaa, ettei Bruce Springsteenin bändissä parane mokailla

17.8.2020 13:41

Bruce Springsteenin kuuluisa lisänimi on alan piireissä The Boss, ja nimikkeelle on tiettävästi vankat perusteet. Maailmassa riittää tarinoita siitä, miten Bruce osaa puristaa apuvoimistaan mehut irti studiossa ja miten hänen maineikas E Street Bandinsä suhtautui uutiseen, kun Springsteen päätti lopettaa yhteistyön vanhan taustayhtyeensä kanssa vuonna 1989 – ”That’s why they call him the Boss”, kuittasi rumpali Max Weinberg yllättävän tempauksen myöhemmin.

Samainen rumpali joutui Pomon käsittelyyn myös kaukana 1970-luvulla, kun soittajalle sattui pienimuotoinen työtapaturma keikalla. Forward-julkaisun haastateltavana vieraillut Weinberg intoutui muistelemaan New Yorkissa vuonna 1975 soitettua keikkaa, jolloin hän teki kohtalokkaan virheen ja unohti seurata bändiliideriä.

”Kutsun sitä ’ylpeys käy lankeemyksen edellä’ -episodiksi”, Weinberg kertoo jutussa.

”16. elokuuta 1975 soitimme Greenwich Villagessa sijaitsevassa Bottom Line -klubissa, sitä ei ole enää olemassa. Noihin aikoihin soitimme kaksi keikkaa illassa. Keikkojen välissä etsin klubilta mahdollista läheistä mutta vähemmän vakavaa suhdetta. Löysinkin erään tulikuuman tytön, ja aloin soittaa seuraavalla keikalla tälle tytölle. Hän sai kyllä rytmistä kiinni.”

”Sitten Bruce antoi merkin, että hän on valmis lopettamaan, ja minä olin ainoa, jolta jäi merkki huomaamatta. Hän pysäytti minut lopulta tempaisemalla rumpukapulat kädestäni ja kuristamalla minua niillä. Ei hän tosissaan kuristanut, mutta oli selvää, ettei hän todellakaan ollut iloinen.”

Myöhemmin Springsteen jatkoi hienovaraista läksytystä esitellessään bändin yleisölle. Laulaja oli antanut jokaiselle yhtyeensä jäsenelle lempinimen, ja Maxin nimi oli näissä yhteyksissä normaalisti Mighty Max. Ei kuitenkaan tällä kertaa.

”Kun minun vuoroni tuli, olinkin yhtäkkiä Not So Mighty Max”, Weinberg kertoo.

”Keikan jälkeen koputin hänen pukuhuoneensa oveen pyytääkseni anteeksi. Minusta tuntui ihan kolmosluokkalaiselta, joka on kutsuttu rehtorin puhutteluun. Sen jälkeen en ole koskaan laskenut silmiäni hänestä lavalla. Koskaan ei voi olla varma, mitä Bruce tekee seuraavaksi.”

Lisää luettavaa