MC5 julkaisee Wayne Kramerin viimeiseksi jääneen levyn syksyllä – Ensisingle kuunneltavissa

Levyn kahdella biisillä soittaa myös viime kuussa menehtynyt rumpali Dennis “Machine Gun” Thompson.
6.6.2024 20:09

Legedaarinen Detroit punkin pioneeri MC5 julkaisee syksyllä ensimmäisen albuminsa yli 50 vuoteen. Lokakuun 18. päivä ilmestyvä Heavy Lifting jäi ikävä kyllä myös viimeisten elossa olleiden MC5:n klassiseen kokoonpanoon kuuluneiden jäsenten, kitaristi Wayne Kramerin ja rumpali Dennis ”Machine Gun” Thompson joutsenlauluksi: Kramer menehtyi viime helmikuussa ja levyllä kahdella kappaleella soittava Thompson menehtyi toukokuussa.

”Levy on todella raskas. Sillä on vallankumouksellinen viesti, mutta mukana on myös huumoria. Hieman heavy metalia, hieman funkkia. Mutta levy on raskas ja kitaraa on vasemmalla, keskellä, oikealla. Suurin osa ajasta on kunnon kitaravallia, jota Wayne ja hänen eetoksensa ajaa. Se on tilannekuva kitaristista voimiensa tunnossa. Meillä on velvollisuus varmistaa, että hänen työnsä tulee kuulluksi ja häntä juhlistetaan”, levyn tuottanut Bob Ezrin kommentoi.

Levyltä, jolla vierailevat muun muassa Slash, Alice in Chainsin William DuVall ja Tom Morello, on julkaistu ensimmäisenä singlenä kappale Boys Who Play With Matches, jonka voit kuunnella ylempää.

Lisää luettavaa